Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, 01:34

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΛΕΣΜΑΚατατέθηκε στη Βουλή το Νομοσχέδιο – έκτρωμα για την «Ανασυγκρότηση του ΥΝΑ και άλλες διατάξεις» που αποτέλεσε ένα από τα βασικά αιτήματα καταδίκης στον 7ημερο απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών από τις 31 Γενάρη έως 6 Φλεβάρη και την Πανεργατική Απεργία στις 20 Φλεβάρη 2013.

Με το νομοσχέδιο καταργούνται οι Σ.Σ.Ε., το σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, σε πλοία, σε λιμάνια, Ν/Ζ, σ’όλους τους χώρους που αναφέρεται το νομοσχέδιο. Είναι γενική στρατηγική της κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ, το Μάρτη καταργούν και την ΕΓΣΣΕ, τον κατώτερο μισθό.

Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε προστέθηκε στο άρθρο 11, η παράγραφος 8 για την άρση του Cabotage στα επιβατηγά πλοία, στο όνομα της ελευθερίας δράσης του κεφαλαίου με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία, ανατρέπουν και ισοπεδώνουν και τις ελάχιστές θέσεις εργασίας με συγκεκριμένα δικαιώματα των ναυτεργατών που έχουν απομείνει στα ακτοπλοϊκά επιβατηγά πλοία, προσθέτοντας χιλιάδες ναυτεργάτες, στις στρατιές των ανέργων.

Παραμένει ο διαχωρισμός των Λιμενικών υποδομών και δικτύων σε τέσσερα διαμερίσματα της χώρας, παραχωρώντας τα μέσο του ΤΑΙΠΕΔ στο μονοπωλιακό κεφάλαιο. Υποδομές, ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα εκτελούνται μόνο και όταν κερδίζει το κεφάλαιο, οδηγώντας σε ομηρία με ότι αυτό συνεπάγεται για χιλιάδες ναυτεργάτες, νησιώτες εργαζόμενους.

Απαξιώνουν την Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση και την προσαρμόζουν στις εξελίξεις, προωθούν την ιδιωτικοποίηση της με την λειτουργία σχολών Ναυτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης (ΝΕΚΕ) διευρύνοντας το δουλεμπορικό κύκλωμα που υπάρχει σ’άλλες χώρες, να πληρώνεις για τα διπλώματα – πιστοποιητικά, να πληρώνεις για μια θέση εργασίας.Στην ίδια κατεύθυνση εμπαίζουν με την αγωνία και την εξαθλίωση των ανέργων ναυτεργατών σχεδιάζουν πρόγραμμα μέσο του ΕΣΠΑ για 1000 άνεργους που θα δουλεύουν για 1000 ΕΥΡΩ (αξιωματικοί) και 800 ΕΥΡΩ (κατώτερα πληρώματα). Αυτό σημαίνει να δουλεύουν χωρίς συνδικαλιστική οργάνωση, χωρίς ΣΣΕ, ανασφάλιστοι.
Αυτές οι εξελίξεις διευρύνουν την «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, δυναμιτίζουν την οικονομική κατάσταση του ΝΑΤ με τραγικές συνέπειες για τους ναυτεργάτες, τους συνταξιούχους, τις οικογένειες τους και την κοινωνικοασφαλιστική προστασία τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς να οργανώσουμε την πάλη μας με πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Τα ναυτεργατικά σωματεία να συγκαλέσουμε συνελεύσεις, συσκέψεις σε όλους τους χώρους για να υλοποιήσουμε την απόφαση μας για απεργιακή κινητοποίηση, να καταργήσουμε στην πράξη το απαράδεκτο νομοσχέδιο. Να συνεδριάσει άμεσα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ.
Οι απεργιακοί αγώνες των ναυτεργατών είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων να διεκδικήσουμε:
Υπογραφή και ανανέωση της ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες. Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους για μήνες απλήρωτους ναυτεργάτες.
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα για την «Ανασυγκρότηση του ΥΝΑ και άλλες διατάξεις».
Ναυτεργάτες, εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, φτωχή αγροτιά, συντονίζουμε τη δράση μας μέσα από καλά οργανωμένους και σχεδιασμένους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για την οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.

Πειραιάς 20 Μάρτη 2013

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΠΕΜΕΝ      ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ     ΠΕΕΜΑΓΕΝ     ΠΕΠΡΝ      ΠΕΣ/ΝΑΤ

 

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.


Σχετικές ειδήσεις