Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, 05:48

«Κόντρα» Γερουσίας – Carnival!!Όπως ήταν αναμενόμενο, τα προβλήματα στο στόλο της Carnival έφτασαν μέχρι τη Γερούσια!! Ο γερουσιαστής Jay Rockefeller, πρόεδρος της επιτροπής Εμπορίου, Επιστημών και Μεταφορών, κάλεσε την εταιρεία να καταβάλει 4εκ. $ ως έξοδα της συμμετοχής του λιμενικού και της ακτοφυλακής στις επιχειρήσεις διάσωσης στα πρόσφατα περιστατικά με πλοία της εταιρείας! Επίσης, ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία εδρεύει στον Παναμά κι ως εκ τούτου καταβάλει χαμηλούς φόρους με αποτέλεσμα να μη συνεισφέρει στην αμερικανική οικονομία!
Η Carnival ισχυρίζεται ότι η συμμετοχή ακτοφυλακής και ναυτικού σε τέτοιες επιχειρήσεις είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τη ναυτική παράδοση και δεν είναι υποχρεωμένη να καταβάλει τα έξοδα! Όσον αφορά τη φορολογία, η εταιρεία τόνισε ότι χρησιμοποιεί αρκετά λιμάνια των Η.Π.Α. για home port και σε συνδυασμό με τις αρκετές θέσεις εργασίας, συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της οικονομίας!
Ο Γερουσιαστής χαρακτήρισε την απάντηση της Carnival «επαίσχυντη» και δήλωσε ότι τα πρότυπα ασφαλείας των επιβατών θα γίνουν αυστηρότερα!!

SOLstice

Συντάκτης: SOLstice

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Σχετικές ειδήσεις