Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, 04:37

«Όχι» σε άλλη παράταση για «Θεόφιλο»Ο ανασχεδιασμός των άγονων γραμμών βρίσκεται στις προθέσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη. Αυτό διαβεβαίωσε ο ίδιος το δήμαρχο Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο προχθές Τετάρτη, όπου και συζητήθηκαν όλα τα ακτοπλοϊκά ζητήματα που απασχολούν το νησί.

Στη συνάντηση, όπου συμμετείχαν ο βουλευτής Λέσβου Παύλος Βογιατζής και ο αντιδήμαρχος Λήμνου Παναγιώτης Τσανταρλιώτης, ο δήμαρχος Λήμνου παρουσίασε για μία ακόμη φορά το διαχρονικό ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νησιού, ενημερώνοντας τον υπουργό και για τις τελευταίες εξελίξεις και τις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.

Από τη συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου χαρακτηρίστηκε ως θετική εξέλιξη η δέσμευση του υπουργού ως προς το θέμα της αντικατάστασης του πλοίου «Θεόφιλος», την οποία η εταιρεία έχει υποχρέωση να πράξει με πλοίο ανώτερης κατηγορίας μετά τις 31 Οκτωβρίου 2013. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Μουσουρούλης, δεν προτίθεται να δώσει άλλη παράταση για το πλοίο αυτό στην εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν με το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, Αθανάσιο Μπούσιο, το γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Σπιλάνη, και το διευθυντή της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών, Βασίλειο Μάμμη, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Μπούσιου με τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, στην οποία συμφωνήθηκε η υποβολή προτάσεων εκ μέρους της μέχρι και τη Δευτέρα. Από το Υπουργείο δεσμεύτηκαν ότι αυτά θα εγκριθούν την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να «ανοίξουν» τα πλάνα των δρομολογίων που θα καλύπτουν τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο το Πάσχα και τη θερινή περίοδο.

Τήρηση συμβάσεων

Γι’ ακόμη μια φορά, ο κ. Χατζηδιαμαντής δήλωσε ότι σε καμμία περίπτωση οι φορείς της Λήμνου δε διαπραγματεύονται οποιαδήποτε αλλαγή των προβλεπόμενων από τις συμβάσεις, ενώ και πάλι απαιτήθηκε η συνεπής εφαρμογή τους.

«Ο Δήμος Λήμνου, οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι του νησιού μας συνεχίζουμε να διεκδικούμε το δικαίωμά μας σε ασφαλείς, συχνές, ποιοτικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες», δήλωσε ο δήμαρχος μετά το τέλος της συνάντησης.

Τέλος, σημείωσε: «Είναι πλέον σαφές ότι δε θα δεχτούμε οποιαδήποτε περαιτέρω καταστρατήγηση των συμβάσεων δημόσιας υπηρεσίας που εξυπηρετούν το νησί μας. Οι Λημνιοί έχουμε αποδείξει ότι δεν κουραζόμαστε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας.»

emprosnet.gr

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.


Σχετικές ειδήσεις