Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, 12:22

Sea Diamond – 6 χρόνια στην καλντέρα.Πέρασαν 6 χρόνια από την Μεγάλη Πέμπτη της 5ης Απριλίου 2007 όταν και το κρουαζιερόπλοιο SEA DIAMOND της LOUIS HELLENIC CRUISES προσέκρουσε σε ύφαλο στην καλντέρα της Σαντορίνης.
Απολογισμός; 2 αγνοούμενοι-νεκροί.

Το χρονικό ξεκινάει στις 12 το μεσημέρι, όταν και απέπλευσε από το Ηράκλειο για την Σαντορίνη. Μετά τον απόπλου και κατά την διάρκεια του πλου, μία βλάβη στην μία μηχανή θα αναστατώσει το πλήρωμα και έτσι λίγο μετά τις 15:00 η βλάβη επισκευάζεται. Το πλοίο στις 15:30 εισέρχεται στον κόλπο της καλντέρας και λίγα λεπτά μετά ξεκινάει ο μαραθώνιος για την διάσωση των 1163 επιβατών 391 μελών του πληρώματος. Τρείς ώρες μετά είχε ολοκληρωθεί η εκκένωση του πλοίου με 27 άτομα πλήρωμα να παραμένουν στο πλοίο.

Από τον πλοίαρχο ζητήθηκε από το ρυμουλκό «Λέων 1» να μεταφέρει το πλοίο στα αβαθή μεταξύ των ναυδέτων 3 και 4, όμως το ρυμουλκό απάντησε πως η προσάραξη ήταν κανονισμένη για άλλο σημείο. Το πλοίο μεταφέρθηκε και με τη βοήθεια των ρευμάτων, καθώς το ρυμουλκό δεν είχε την απαιτούμενη ισχύ, στα «Παλιά Ορυχεία Καραγιώργη», στην «παραλία Τσεκούρα», όπου και προσάραξε με την πλώρη.

Το SEA DIAMOND βυθίστηκε στις 7 τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής 6 Απριλίου 2007, μετά από μία νύχτα περιπέτειας και αγωνίας. Έκτοτε «κοιμάται» στον βυθό της Σαντορίνης με την υπόθεση να παραμένει σκοτεινή.

Για το arxipelagos.com
Νίκος Δημητριάδης

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.


Σχετικές ειδήσεις