Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, 10:43

Ασφαλίστηκαν τα ferry boats της Σαλαμίνας.Η AIGAION Ασφαλιστική, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Συνεταιρισμό Θαλάσσιας Αλληλασφάλισης Προστασίας Αποζημίωσης & Πολεμικών Κινδύνων (HE.M.P.I.R.A), προχώρησε, κατόπιν συνεννόησης με τους ενδιαφερόμενους φορείς, στην ασφάλιση προς τρίτους των πλοίων των δύο κοινοπραξιών που εκτελούν δρομολόγια στη Σαλαμίνα, για ένα έτος και για ασφαλιζόμενο κεφάλαιο 130 εκατ. δολάρια, όπως προβλέπει το Π.Δ. 6/2012.

Η συμφωνία προχώρησε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που λαμβάνει συχνά η AIGAION Ασφαλιστική

για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και των τοπικών αρχών -κυρίως των νήσων- να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους εν μέσω της τρέχουσας συγκυρίας.

Μετά τη συμφωνία αυτή, οι πλοιοκτήτες της Σαλαμίνας πληρούν πλέον τις προϋποθέσεις που έχει ορίσει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και θα μπορέσουν να ξεκινήσουν εκ νέου τα δρομολόγια, έως ότου εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), στο οποίο έχουν προσφύγει με αίτημα την εξαίρεσή τους από τη συγκεκριμένη διάταξη του Νόμου.
Σε περίπτωση που το ΣτΕ αποφανθεί υπέρ των πλοιοκτητών, η AIGAION Ασφαλιστική προτίθεται να ακυρώσει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια και να επιστρέψει στους πλοιοκτήτες τα μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα.

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Σχετικές ειδήσεις