Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, 02:51

Επίσκεψη της ΠΕΠΕΝ στην ΑΕΝ Σύρου / ΠλοιάρχωνΓ. Βλάχος: Η ναυτιλία είναι τα ξύλινα τείχη. Έσωσε και σώνει την χώρα μας.

Στην Σύρο και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού / Σχολή Πλοιάρχων βρέθηκαν την Τετάρτη 15 Μαΐου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού καπ. Γιώργος Βλάχος καθώς και ο αντιπρόεδρος καπ. Γιάννης Κοντόπουλος. Στην συνομιλία που είχε ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ με τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες, τόνισε ότι μέρα με την μέρα και με τις κατάλληλες γνώσεις, οι Έλληνες ναυτικοί, αξιωματικοί του Εμπορικού Ναυτικού γίνονται καλύτεροι παρά την εξαθλίωση από την πολιτεία.

Ο κ. Βλάχος στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των γυναικών και το μέλλον τους στη θάλασσα, λέγοντας ότι η εισαγωγή μεγάλου αριθμού γυναικών στις ΑΕΝ, έχει ως αποτέλεσμα να καταδικαστούν σε βέβαιη αποτυχία, μιας και ένα ελάχιστο ποσοστό αυτών βρίσκουν εταιρείες για την πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού τους ταξιδιού. Οι γυναίκες έχουν τις ίδιες δυνατότητες στήριξης του ναυτικού επαγγέλματος με τους άνδρες συναδέλφους τους, συνεπώς η μείωση των εισαγόμενων γυναικών στις ΑΕΝ θα βοηθούσε στην ανέλιξή τους, μιας και οι γυναίκες που τελικώς τα καταφέρνουν είναι λίγες.

Με ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες των σπουδαστών, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι στις ΑΕΝ εισάγονται και μένουν οι καλύτεροι ενώ η συνεργασία των σπουδαστών με την ΠΕΠΕΝ θα βοηθήσει την ένωση να ανταπεξέρχεται καλύτερα στα καθήκοντά της. Με «εντολή» να μην επαναπαύονται οι σπουδαστές, ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ πέρασε ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που σήμερα καταβαραθρώνουν την Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία. Οι Έλληνες είναι και θα είναι οι καλύτεροι ναυτικοί. Έχουν φιλότιμο και λεβεντιά, και όσο υπάρχει το φιλότιμο, οι Έλληνες ναυτικοί θα είναι αναντικατάστατοι.

Στις αλλαγές που προωθούνται για την εισαγωγή νέων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, ο κ. Βλάχος ενημέρωσε τους σπουδαστές ότι από την επόμενη χρονιά, απαραίτητη προϋπόθεση για την εισαγωγή είναι η κατοχή πτυχίου Αγγλικής Γλωσσομάθειας ενώ οι εισακτέοι εξακολουθούν να ξεπερνούν τους 1200.

Για το arxipelagos.com

Επιμέλεια: Νίκος Δημητριάδης

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Σχετικές ειδήσεις