Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, 03:33

«Λύνουν» κάβους οι Μαρίνες!Υποβάλλονται στο ΤΑΙΠΕΔ οι μη δεσμευτικές προσφορές από τους υποψηφίους για την εκμετάλλευση της μαρίνας Αλίμου μαζί με τους τουριστικούς λιμένες Υδρας, Νέας Επιδαύρου και Πόρου.

Το ενδιαφέρον τους έχουν εκδηλώσει εκτός από τους ελληνικούς επενδυτικούς ομίλους, Τούρκοι αλλά και Ρώσοι.

Σίγουρη είναι μέχρι στιγμής η συμμετοχή της Lamda Development του ομίλου Λάτση, με βάση όσα είχε δηλώσει πρόσφατα η διοίκηση (πιθανώς σε συνεργασία με τον τουρκικό όμιλο Dogus με τον οποία συνεργάζεται στη μαρίνα Φλοίσβου).

Μέσα στον Ιούνιο, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, θα προκηρυχθούν οι μαρίνες σε Χίο και Πύλο. Στο επόμενο τρίμηνο θα βγουν στο αέρα και οι διαγωνισμοί για τη Αρετσού στη Θεσσαλονίκη, το Λαύριο (προορίζεται για την υποδοχή μεγάλων σκαφών αναψυχής, mega-yachts) και το Αργοστόλι (θα λειτουργεί ως μαρίνα πολυτελείας).

Πολλά τουριστικά λιμάνια θα παραχωρηθούν σε ομάδες, όπως λόγου χάρη η μαρίνα Γλυφάδας πρόκειται να παραχωρηθεί μαζί με τις μαρίνες Σερίφου, Πάρου, Νάξου και Ανδρου. Σε άλλη ομάδα εντάσσονται οι μαρίνες της Κρήτης (Αγιος Νικόλαος, Ρέθυμνο και τέσσερις μικρότερες), ενώ η πρόταση των συμβούλων έβαζε στην ίδια ομάδα τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις σε Ρόδο, Κω, Αστυπάλαια, Πάτμο, Κάρπαθο και Νίσυρο.

Μαζί πρόκειται να παραχωρηθούν οι μαρίνες σε Κατάκωλο και Ζάκυνθο και σε μια άλλη ομάδα οι υπόλοιπες του Ιονίου (Πάτρα, Κέρκυρα, Λευκάδα, Μεγανήσι, Ιθάκι και Αγ. Ευθυμία).

Τέλος, σε ξεχωριστό «πακέτο» περιλαμβάνονται οι μαρίνες Πλαταμώνα, Σκοπέλου, Σκιάθου και Θάσου.

dealnews

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.


Σχετικές ειδήσεις