Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, 11:02

Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΠΝΟΠροσωρινή αναστολή των συνδικαλιστών παρεμβάσεων σε πλοία εταιρειών που χρωστούν δεδουλευμένα σε ναυτικούς, αποφάσισε αργά χθες το απόγευμα η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί επισήμως η επίτευξη συμφωνίας με τον ΣΕΕΝ για την ΣΣΕ.

Ωστόσο εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Πειραιά, όπου και θα επιδοθεί έγγραφο με το οποίο θα ζητείται να εφαρμοσθεί ο νόμος για τις πλοιοκτήτριες εταιρείες που οφείλουν χρήματα μηνών σε πληρώματα αλλά και να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά των υπευθύνων.

 

Η Ενώσεις μέλη της Ομοσπονδίας έχουνπροειδοποιήσει ότι αν τα πληρώματα σε πλοία που οφείλουν δεδουλευμένα δεν εξοφληθούν έως το τέλος Ιουνίου, δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες δυναμικές κινητοποιήσεις μέσα στον Ιούλιο, με το ενδεχόμενο κήρυξης απεργιακής κινητοποίησης.

 

Η ανακοίνωση της Π.Ν.Ο.

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατά την χθεσινοβραδινή έκτακτη συνεδρίασή της αφού εξέτασε τις όλες εξελίξεις από την συνδικαλιστική της παρέμβαση στα πλοία της ακτοπλοΐας για την μη καταβολή δεδουλευμένων και ύστερα από την καταβολή μέρους των οφειλομένων και τις δοθείσες γραπτές δεσμεύσεις ότι θα καταβληθούν τα υπόλοιπα και θα εξοφληθούν πλήρως οι ναυτικοί εντός του αμέσως επομένου χρονικού διαστήματος, ανέστειλε προσωρινά τις κινητοποιήσεις της στα πλοία αυτά.

Επαναβεβαίωσε όμως συγχρόνως την αμετάκλητη απόφασή της για την στενή παρακολούθηση της έγκαιρης υλοποίησης των συγκεκριμένων αυτών δεσμεύσεων της εργοδοσίας , και σε διαφορετική περίπτωση θα ενεργοποιούνται άμεσα δυναμικές συνδικαλιστικές παρεμβάσεις στα πλοία των εταιρειών εκείνων, που δεν θα εφαρμόζουν έγκαιρα τα όσα δεσμεύτηκαν.

Ταυτόχρονα αποφασίστηκε η παράσταση της Ομοσπονδίας στον κ. Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιώς για την από μέρους της ενημέρωσή του επί του όλου θέματος των καθυστερούμενων αποδοχών και των συμβάντων στο λιμάνι την πρώτη ημέρα της συνδικαλιστικής παρέμβασης της ΠΝΟ, παράσταση η οποία και υλοποιήθηκε σήμερα το πρωί με την αυτοπρόσωπη παρουσία της Ειδικής Επιτροπής της Διοίκησης και την κατάθεση γραπτής αναφοράς.

Η Διοίκηση της ΠΝΟ απευθύνει θερμούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς προς τους ναυτεργάτες και ταυτόχρονα και τις ευχαριστίες της για την δυναμική τους παρουσία στο κάλεσμα της ανώτατης συνδικαλιστικής οργάνωσης τους, της Πανελλήνια Ναυτικής Ομοσπονδίας, και τονίζει για μια ακόμη φορά ότι ο αγώνας δεν τελείωσε αλλά θα συνεχιστεί μέχρις την πλήρη εξόφλησή τους και την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων των ναυτεργατών.

theseanation.g

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Σχετικές ειδήσεις