Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, 01:50

ΑΡΙΑΔΝΗ: Επιστροφή στο Αιγαίο με τον cpt Διαμαντή Παπαγεωργίου!Μετά από αρκετά χρόνια μη δραστηριοποίησης στο Αιγαίο, ήρθε και πάλι να δαμάσει τα νερά του Β.Α. Αιγαίου! Το ΑΡΙΑΔΝΗ, ένα στιβαρό και βαρύ βαπόρι, Γιαπωνέζικης κατασκευής (κατασκευή για βαριές θάλασσες) βρέθηκε το 2007 στην Ελλάδα αγορασμένο από την HSW. Αφού θα εκτελέσει ευρεία μετασκευή, θα δρομολογηθεί στα Χανιά με τα δελφίνια στην τσιμινιέρα του. Θα αποχωρήσει και θα ναυλωθεί από την ΑΝΕΚ περνώντας από διάφορες γραμμές και ναυλώσεις. Μέχρι τον Ιούνιο του 2013, όταν και λόγω φωτιάς στο ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ, θα κληθεί να γίνει το αμοιβό πλοίο για την αναδιάρθρωση των δρομολογίων. Θα αναλάβει την θέση του ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ στην γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη όσο το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ θα καλύπτει το κενό του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ.

Το πλοίο ετοιμάστηκε σε χρόνο ρεκόρ, μιας και σε λιγότερο από 5 μέρες, ένα βαπόρι δεμένο και παροπλισμένο για αρκετούς μήνες, ήταν έτοιμο να φιλοξενήσει στους χώρους του επιβάτες!

Άμεσα στο πλοίο βρέθηκε ο cpt Διαμαντής Παπαγεωργίου, γνώστης του λιμένα της Χίου και των δυσκολιών του, και έχει ήδη επιχειρήσει να μπει στο λιμάνι με το ΑΡΙΑΔΝΗ στην Χίο.

Σύντομα το arxipelagos.com θα βρεθεί στην γέφυρα του Ιάπωνα βάπορα προκειμένου να γνωρίσουμε από κοντά την φιλοξενία του πλοίου που ελάχιστα έχει δρομολογηθεί στο Αιγαίο.

Δείτε ένα βίντεο από την σημερινή άφιξή του στον Πειραιά, μετά το πέρας του πρώτου του δρομολογίου για Χίο-Μυτιλήνη και επιστροφή.

Για το arxipelagos.com

Νίκος Δημητριάδης

 

 

 

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.


Σχετικές ειδήσεις