Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, 04:58

Για τις 18 Ιουνίου πήρε αναβολή η δίκη των δύο συνδικαλιστών της ΠΕΝΕΝΓια την Τρίτη 18 Ιουνίου αναβλήθηκε η σημερινή δίκη των δύο ναυτικών, συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)…
που συνελήφθησαν μετά απο προφορική εντολή εισαγγελέα στο λιμάνι της Ραφήνας, για παρακώλυση συγκοινωνιών, στη διάρκεια συνδικαλιστικής παρέμβασης που πραγματοποιούσαν για απλήρωτους συναδέλφους τους, στο πλοίο «Πηνελόπη».

Ο εισαγγελέας ανέβαλε την υπόθεση με το αιτιολογικό, ότι θα πρέπει να καταθέσει και ο διευθυντής ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δύο ναυτικοί χθες βράδυ μετά την αυτόφωρη διαδικασία, αφέθηκαν ελεύθεροι και τους ζητήθηκε να παρουσιαστούν σήμερα με τους δικηγόρους τους στα δικαστήρια Πειραιά.

Ωστόσο τους δύο ναυτικούς δεν συνόδευε κανείς αξιωματικός ασφάλειας, από το κεντρικό λιμεναρχείο Ραφήνας.

Οι δύο ναυτικοί συνελήφθησαν χθες από λιμενικούς του κεντρικού λιμεναρχείου Ραφήνας στη διάρκεια συνδικαλιστικής παρέμβασης για τους απλήρωτους ναυτικούς του πλοίου «Πηνελόπη» που πραγματοποιούσαν επίσχεση εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν τοποθετήσει τα αυτοκίνητά τους στον καταπέλτη, εμποδίζοντας την αναχώρηση του πλοίου.

Στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκε και ο εκπρόσωπος του πλοίου «Πηνελόπη» για μη καταβολή δεδουλευμένων και ορίστηκε τακτική δικάσιμο για την Πέμπτη 13/06.

Έξω από τα δικαστήρια, πραγματοποίησαν συγκέντρωσης συμπαράστασης το μεσημέρι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και δεκάδες ναυτεργάτες.

«Η απόφαση των επί μήνες απλήρωτων ναυτεργατών να διεκδικήσουν τις αποδοχές που τους οφείλονται αντιμετωπίζονται με απειλές, τρομοκρατία και συλλήψεις παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε νόμιμη επίσχεση εργασίας» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η σύλληψη και η παραπομπή των δύο ναυτικών στο αυτόφωρο ήταν σχεδιασμένη από την κυβέρνηση και το υπουργείο Ναυτιλίας και αποσκοπεί στην τρομοκράτηση των Ναυτεργατών, στην ποινικοποίηση των αγώνων και στην υπονόμευση των κινητοποιήσεων που είναι σε εξέλιξη για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών» τόνισε σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Αντώνης Νταλακογιώργος.

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Σχετικές ειδήσεις