Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, 07:46

Εορτασμός Παναγίας Χρυσοπηγής Σίφνου, με την Aegean Speed LinesΗ Παναγία Χρυσοπηγή της Σίφνου εορτάζει κάθε χρόνο την ημέρα της Αναλήψεως, 40 ημέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου και εορτάζεται πάντα ημέρα Πέμπτη. Φέτος η Ανάληψη του Κυρίου εορτάζεται στις 13 Ιουνίου, ημέρα όπου στο μοναδικής ομορφιάς νησί των Κυκλάδων, τη Σίφνο, τελείται ένα από τα κορυφαία γεγονότα στις Κυκλάδες, το πανηγύρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής.

Όλα ξεκινούν από την παραμονή το απόγευμα, που η θαυματουργή εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής, βγαίνει από το σπίτι του «πανηγυρά» όπου φυλάσσονταν όλο τον χρόνο και κατευθύνεται με τον ιερό κλήρο και τους πιστούς στον Ι. Ν. του Αγίου Γεωργίου στις Καμάρες όπου τελείται παράκληση. Ο «πανηγυράς» είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει όλα τα έξοδα του πανηγυριού και ως αντάλλαγμα έχει την τιμή να κρατήσει στο σπίτι του την εικόνα όλο τον υπόλοιπο χρόνο!


Ο Ύπαρχος του πλοιου Cpt Θεόφιλος Πουλιόπουλος

 

Έπειτα από την παράκληση, ο «πανηγυράς» με την εικόνα και τον ιερό κλήρο επιβιβάζονται στο πλοίο της γραμμής που κάθε τέτοια μέρα προσθέτει και τον ιερό Βράχο της Χρυσοπηγής στο δρομολόγιο του από τον Πειραιά. Οι πιστοί, οι ντόπιοι και οι επισκέπτες κατευθύνονται ΜΟΝΟ οδικώς στη Χρυσοπηγή όπου γίνεται πανηγυρική υποδοχή της εικόνας. Μπάντα του Λιμενικού Σώματος αποδίδει τιμές και όταν το ρολόι δείξει 18:30, ξεκινάει  ο Μέγας Εόρτιος Πολυαρχιερατικός Εσπερινός.


ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Speed Lines κ. Ιωάννης Δεπάστας, μαζί με τον πρώην δήμαρχο της Σίφνου κ. Κωνσταντίνο Κασιώτη.

Φέτος, για ακόμα μία φορά, την σκυτάλη της μεταφοράς της Ιεράς Εικόνας έχει το SPEEDRUNNER 3 το οποίο θα αφήσει το λιμάνι της Σίφνου σήμερα στις 18:30 για να φτάσει 20 λεπτά αργότερα στο ακρωτήρι της Χρυσοπηγής. Επί του πλοίου από τον Πειραιά βρίσκεται και ο Μητροπολίτης Σύρου, κ.κ. Δωρόθεος Β’. Ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Σύρου.

Επί του πλοίου βρισκόταν και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Speed Lines κ. Ιωάννης Δεπάστας.


Ο πλοίαρχος του SPEEDRUNNER 3 cpt Γιώργος Ευμορφόπουλος

Το πλοίο έφτασε λίγο μετά τις 19:00 στον κόλπο της Χρυσοπηγής με πλοίαρχο τον cpt Γιώργο Ευμορφόπουλο, οπου παρέδωσε την εικόνα  στην στεριά!

Για το arxipelagos.com

Νίκος Δημητριάδης

.

 

.

.
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΛΟΙΟΥ

SPEEDRUNNER 3 Οργώνοντας τις Κυκλάδες

THE FLYING SPEEDRUNNER III Vs WIND 9 BEAUFOR  ( VIDEO )

Speedrunner 3 Μεθόρμιση στο Λιμάνι του Αθηνιού  ( VIDEO )

 

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.


Σχετικές ειδήσεις