Τρίτη 22 Μαΐου 2018, 11:43

Εμπλέκουν τον Αν. Πάλλη σε σενάρια ύπαρξης κρυμμένου οπλοστασίου της Χ.Α.Έγγραφο με το οποίο ζητά τον συσχετισμό της δικογραφίας του Αρείου Πάγου για τη Χρυσή Αυγή με πρόσφατη κατάθεσή του στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών για διακίνηση μεγάλης ποσότητας πολεμικών όπλων από τον Αναστάσιος Πάλλη, κατέθεσε ο πρώην αξιωματικός του Βρετανικού Στρατού, Έντουρντ Στέισι.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν ο κ. Στέισι υπήρξε συνεργάτης του – καταζητούμενο σήμερα – κ. Πάλλη και του προφυλακισμένου εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο πρώην αξιωματικός του Βρετανικού Στρατού είχε καταθέσει προ λίγων μηνών ότι ο Αναστάσιος Πάλλης είχε αποθηκεύσει σε χώρο στο Κορωπί 4.000 αυτόματα πολεμικά τυφέκια, τύπου G3, AK47 (καλάσνικοφ) κ.ά.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφό του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου:

«Δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων της επικαιρότητας στην Ελλάδα και των ερευνών που διενεργούνται από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές για την ανακάλυψη κρυμμένου παράνομου οπλισμού, παρακαλώ όπως συσχετισθεί η κατάθεσή μου που περιέχεται στην άνωθεν δικογραφία, κατά την οποία ασκήθηκαν διώξεις, με τα οποιαδήποτε ευρήματα των ερευνών προκειμένου να προσδιοριστεί η ύπαρξη ή διαδρομή του παραπάνω οπλισμού».

Ο κ. Στέισι είχε καταθέσει τον περασμένο Απρίλιο στους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών στο πλαίσιο έρευνας για την υπόθεση αρπαγής του από συνεργάτες του Πάλλη, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Ο φάκελος της δικογραφίας είχε υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νικ. Αντωναράκο, ο οποίος άσκησε δίωξη σε βάρος του Πάλλη, που έχει κατηγορηθεί και καταζητείται και για εμπλοκή του στην υπόθεση Ρέστη.

Στην κατάθεσή του ο κ. Στέισι είχε υποστηρίξει ότι «το 2011, πέραν του μεγάλου αριθμού σύγχρονων και λειτουργικών πιστολιών και περιστρόφων, που σε καμία περίπτωση δεν ήταν μουσειακά είδη ώστε να δικαιολογείται η κατοχή τους, τα οποία είδα και επεξεργάστηκα στις εγκαταστάσεις του (σ.σ.: πρόκειται για χώρο που λειτουργούσε ως μουσείο), έγινα μάρτυρας της ύπαρξης ενός αριθμού περί των 4.000 σύγχρονων και λειτουργικών αυτόματων τυφεκίων εφόδου διαφόρων τύπων, όπως G3, AK 47 FN, DRAGUNOV, M16, τα οποία ήταν συσκευασμένα κατά εκατοντάδες και αποθηκευμένα εντός δύο μεγάλων μπλε κοντέινερ».

Τα συγκεκριμένα όπλα δεν εντοπίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. κατά τις έρευνες που πραγματοποίησε πρόσφατα στο σπίτι του Πάλλη και τις εγκαταστάσεις που διατηρούσε στη Βάρη.

Αντίθετα, σε βάρος του Πάλλη σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή μόλις 70 όπλων, τα οποία ο καταζητούμενος επιχειρηματίας διαπιστώθηκε κατά τις έρευνες ότι δεν είχε δηλώσει στην ΕΛ.ΑΣ.

Η δίκη για την υπόθεση έχει αναβληθεί ήδη τρεις φορές.

Ο κ. Πάλλης μαζί με τρία ακόμα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας δικηγόρος κι ένας αστυνομικός, κατηγορούνται για την κακουργηματική αρπαγή του Εντουαρντ Στέισι, άμεση συνέργεια στην κακουργηματική αρπαγή, απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και ηθική αυτουργία στην αρπαγή και την απόπειρα εκβίασης. Υπενθυμίζεται ότι ο Πάλλης κατηγορείται και για την υπόθεση των δανείων της τράπεζας FBB Bank του Βίκτωρα Ρέστη.

ΠΗΓΗ theseanation.gr

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις

error: Content is protected !!