Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, 03:56

ΠΕΜΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/10/2013 

Σε σημερινό δημοσίευμα, γίνεται αναφορά για την κρουαζιέρα συνεχίζοντας τη φαιά προπαγάνδα οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, φτάνει στο σημείο το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Ν.Ε.Ε.), να αυτοαναιρείται από το homeporting (λιμάνι υποδοχής) για να καλλιεργήσει συγχύσεις και αυταπάτες προς τους ναυτεργάτες και τους άλλους εργαζόμενους.

Εν χορό οι δυνάμεις του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Συνθήκης του Μάαστριχτ, προωθούν την άρση του cabotage, την κατάργηση κάθε προστατευτισμού στην κρουαζιέρα. Ιδιαίτερα στο λιμάνι του Πειραιά δεν έχει μείνει ούτε ένα πλοίο με ελληνική σημαία, δεν έχουν ούτε ένα ναυτεργάτη με συγκροτημένα δικαιώματα. Βασιλεύει το σύγχρονο δουλεμπόριο και η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία.

Τα νέα αντιμνημονιακά – αντιτροϊκανά μασκαρέματα οδηγούν την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους από το κακό στο χειρότερο.

Είναι πρόκληση για τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες ότι «θα δημιουργηθούν 12.000 νέες θέσεις εργασίας και πάνω από 1 δις ευρώ έσοδα».

Ποιοι θα τα έχουν; Οι ναυτεργάτες πολλαπλών καθηκόντων (utilities) που εργάζονται σήμερα στα κρουαζιερόπλοια για 200 δολάρια;

Τα μαγαζιά στον Πειραιά που ένα στα τρία έχουν κλείσει παρότι η κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι ήρθαν 17,5 εκ. τουρίστες;

Τα μονοπώλια θησαυρίζουν, οι εργάτες εξαθλιώνονται, τα ασφαλιστικά ταμεία υπονομεύονται, τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα συντρίβονται. Το ΝΑΤ έχει οδηγηθεί σε οργανικό έλλειμμα 1 δις ευρώ για το 2013.

Στην ίδια κατεύθυνση, εφαρμόζονται οι υπουργικές αποφάσεις με μείωση των συνθέσεων στα επιβατηγά πλοία που δρομολογούνται στη γραμμή Πάτρα – Ιταλία, ενώ από 1 Νοέμβρη οι εφοπλιστές της ακτοπλοΐας ετοιμάζουν μαζικές απολύσεις ναυτεργατών εφαρμόζοντας το ν.4150/2013.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, σε οργάνωση συσπείρωσης δυνάμεων, ανάπτυξη της ταξικής πάλης, να απαντήσουμε στην αντιλαϊκή πολιτική με πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Προετοιμάζουμε σε κάθε χώρο δουλειάς την Πανελλαδική Απεργία στις 6 Νοέμβρη, να αποτελέσει σταθμό για την ανάπτυξη αγώνων ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

          Συμμετέχουμε στην οργανωτική σύσκεψη για την Πανελλαδική Απεργία στις 6 Νοέμβρη, που θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 10:30 πμ στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.  

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.


Σχετικές ειδήσεις