Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, 03:43

Εκπαιδευτική επίσκεψη της ΑΕΝ/ΠΛ/ΣΥΡΟΥ στο Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR ITHAKIΤην Πέμπτη, 21-11-2013 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική-ενημερωτική επίσκεψη των σπουδαστών/στριών Α΄ εξαμήνου, στο Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star Ithaki, Ν.Π: 10731 κατά τη εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από το λιμένα Σύρου προς τους λιμένες Τήνου – Μυκόνου. Η επίσκεψη αυτή οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση της Σχολής, υπό την έγκριση της Διοίκησης της ΑΕΝ/ΠΛ/Σύρου και τη σύμφωνη γνώμη-έγκριση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου και στα πλαίσια διδασκαλίας των μαθημάτων Ναυτικής Τέχνης, Ναυτιλίας & Διαχείρισης Στοιχείων Γέφυρας, συνοδεία του Αναπληρωτή Διευθυντή της Σχολής και Καθηγητή Αγγλικής γλώσσας, κ. Δούναβη Γεώργιου και των Εκπαιδευτικών Συνεργατών Ναυτικών Μαθημάτων κ. Καραβασίλη Νεκτάριου, Πλοιάρχου Α΄ τάξεως Ε.Ν. και κ. Σταχτά Ιωάννη, Πλοιάρχου Β΄ τάξεως Ε.Ν.


Κατά την διάρκεια του ταξιδίου, πραγματοποιήθηκε περιήγηση στους χώρους γέφυρας, μηχανοστασίου καθώς επίσης και στη πλώρη – πρύμνη, υπό την επίβλεψη Αξιωματικών του πλοίου, προκειμένου οι σπουδαστές/στριες να παρακολουθήσουν την διαδικασία πρόσδεσης και αγκυροβολίας κατά την άφιξη στους λιμένες Τήνου – Μυκόνου και για να ενημερωθούν επί των οργάνων ναυσιπλοΐας, των μηχανημάτων και των σωσιβίων μέσων.


O Πλοίαρχος του  BLUE STAR ITHAKI Cpt. Ηλίας Βερβενιώτης

Στη γέφυρα έγιναν δεκτοί από τον Συριανής καταγωγής, Πλοίαρχο Αʼ Τάξης Ε.Ν και απόφοιτο της ΑΕΝ/ΠΛ/ΣΥΡΟΥ κο. Ηλία Βερβενιώτη, ο οποίος μίλησε στους/στις σπουδαστές/στριες για το ναυτικό επάγγελμα γενικότερα αλλά κυρίως για τα καθήκοντα και τον σημαντικό ρόλο του Πλοιάρχου.

Κατά την παραμονή του πλοίου στο λιμένα της Μυκόνου, παρατέθηκε κέρασμα στους/στις σπουδαστές/στριες και τους συνοδούς καθηγητές της Σχολής, κατά την διάρκεια του οποίου επιδόθηκε από τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Σχολής πλακέτα με τον θυρεό της Σχολής, στον Πλοίαρχο κο. Ηλία Βερβενιώτη, σε ανάμνηση της φοίτησής του στη ΑΕΝ/ΠΛ/ΣΥΡΟΥ.

Ο Διοικητής της ΑΕΝ/ΠΛ/ΣΥΡΟΥ, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ Νικόλαος Πολέμης, οι καθηγητές και οι σπουδαστές/στριες της Σχολής ευχαριστούν την πλοιοκτήτρια εταιρεία BLUE STAR FERRIES για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα πραγματοποίησης της εκπαιδευτικής επίσκεψης, καθώς επίσης τον Πλοίαρχο, τους Αξιωματικούς και το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR ITHAKI για την άψογη φιλοξενία τους στους χώρους του πλοίου καθʼ όλη την διάρκεια του ταξιδίου.

Τέλος, ευχαριστούν το λιμενικό πρακτορείο της Blue Star Ferries στην Σύρο, GAVIOTIS TRAVEL, για την συμβολή τους στην ολοκλήρωση αυτής της εκπαιδευτικής επίσκεψης.

 

Με εκτίμηση

Ο Διοικητής

Αντιπλοίαρχος Λ.Σ ΠΟΛΕΜΗΣ Νικόλαος

Φιλική συμμετοχή: Κουμπενάς Μιχάλης

Σπουδαστής της Α.Ε.Ν Σύρου

Πατήστε εδώ Για να δείτε το φωτογραφικό αρχείο απο την εκπαιδευτική επίσκεψη της ΑΕΝ/ΠΛ/ΣΥΡΟΥ

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.


Σχετικές ειδήσεις