Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, 12:32

Οι Μινωικές Γραμμές «υιοθετούν» τους «Γιατρούς του Αιγαίου»Η αλήθεια είναι πως στη ζωή μας τίποτα δεν είναι τυχαίο, όπως και η απόφαση της διοίκησης των Μινωικών Γραμμών να «υιοθετήσει» τους «Γιατρούς του Αιγαίου».

Κορυφαία στις προτιμήσεις των Κρητικών και όχι μόνο ταξιδιωτών, στις γραμμές εσωτερικού και εξωτερικού, που δραστηριοποιείται η εταιρεία. Σταθερά στις πρώτες θέσεις των κερδοφόρων εταιρειών, με εκατοντάδες εργαζόμενους-έμπειρα στελέχη στο δυναμικό της.

Πρωτοπόρα στις κινήσεις ανθρωπιάς, εθελοντισμού και αλληλεγγύης.

Εθελοντές ζωής από την πλευρά τους οι «Γιατροί του Αιγαίου» από το 1996 που ξεκίνησαν ουσιαστικά από τη θέληση προσφοράς μιας χούφτας γιατρών τότε και εξελίχθηκαν σε μία δυναμική ομάδα προσφοράς ιατρικής γνώσης και περίθαλψης ανθρώπων που το έχουν ανάγκη στην αθέατη πλευρά της Ελλάδας. Στην άγονη γραμμή.

Την παρουσία και προσφορά τους ενισχύουν στο εξής οι Μινωικές Γραμμές, που αναλαμβάνουν τη χορηγία των δραστηριοτήτων τους και ανακοινώνουν επίσημα την πράξη «υιοθεσίας» το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, σε πλοίο της εταιρείας που θα βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Οι «Γιατροί του Αιγαίου» είναι μια εθελοντική ομάδα, η οποία έχει οργανωθεί σε μια αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ανήκει στις εθελοντικές ομάδες του υπουργείου Υγείας, έχει πάρει αριθμό και πιστοποίηση από το υπουργείο Υγείας και είναι γραμμένη στο ειδικό μητρώο εθελοντικών μη κυβερνητικών οργανώσεων και στο νομαρχιακό μητρώο φορέων κοινωνικής φροντίδας ιδιωτικού τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της Νομαρχίας.

«Αγκαλιάζουμε τις εξαιρετικές προσπάθειες των «Γιατρών του Αιγαίου» και υιοθετούμε τη δράση τους», δηλώνει στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη ο διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών, κ. Αντώνης Μανιαδάκης.

«Θέλουμε να κάνουμε την ανθρώπινη ικανότητα, δυνατότητα», συνεχίζει και προσθέτει: «Να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα. Για αυτό είμαστε κοντά σε ανθρώπους που προσπαθούν καθημερινά για τη βελτίωση ποιότητας της ζωής μας».

Συνεχίζοντας κι απαντώντας στα ερωτήματα του σταθμού, επισημαίνει:

Πώς ξεκίνησε η ιδέα αυτής της υιοθεσίας; Πώς περπάτησε και πόσο χρόνο πήρε μέχρι να ωριμάσει;

Πρωτοβουλίες και ενέργειες όπως αυτές των «Γιατρών του Αιγαίου», που επιβεβαιώνουν την αξία του εθελοντισμού ως την κινητήρια δύναμη της κοινωνικής ευαισθησίας, δεν είναι δύσκολο να σε συνεπάρουν και να σε κάνουν κοινωνό στο έργο που επιτελούν με την πρώτη επαφή μαζί τους.

Πολύ δε περισσότερο μάλιστα, όταν ως άτομο και ως εταιρεία λειτουργείς με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία. Δε χρειάστηκαν ιδιαίτερες συζητήσεις, αναλύσεις ή χρόνος για να καταλάβει κανείς τη μεγάλη προσφορά της ομάδας των «Γιατρών του Αιγαίου».

Η θετική ανταπόκρισή μας ήταν αυθόρμητη. Στις Μινωικές Γραμμές συμμετέχουμε σε πολλές σημαντικές δραστηριότητες, που αφορούν στην αναβάθμιση του τόπου μας, τα γράμματα, τις τέχνες, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την υγεία».

Η προσφορά και ο εθελοντισμός είναι γνωστό πεδίο για τις Μινωικές Γραμμές κι εσάς προσωπικά. Αναρωτιέμαι ωστόσο πόσο εύκολο είναι να επιτυγχάνεις το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα σε κρίσιμες οικονομικά στιγμές για την πατρίδα σου και τους συνανθρώπους σου. Πόσο εύκολο ήταν το εγχείρημα, η σκέψη και η διάθεση προσφοράς, να γίνει πράξη και πώς μεταφράζεται σε υλικοτεχνική υποδομή αυτή η υιοθεσία;

«Μία εταιρεία δεν αρκεί να εκτελεί τις υποχρεώσεις της και να είναι μεγάλη. Πρέπει στις δύσκολες στιγμές να προσφέρει έργο όπου υπάρχει ανάγκη, για να είναι ανθρώπινη. Αυτό για μας, θα έχει πάντα τη μεγαλύτερη αξία!

Οι Μινωικές Γραμμές λειτουργούν με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους επιβάτες και στην κοινωνία. Η στήριξη έργων κοινωνικής προσφοράς αποτελεί έναν ακόμη απαραίτητο συνδετικό κρίκο στη σχέση μας με την κοινωνία, ενώ η προσφορά μας αντανακλά τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και τις αξίες μας.

Αποφασίσαμε λοιπόν να αναλάβουμε εξ ολοκλήρου, και σε διάστημα δύο ετών από 01/01/2014 και για τα επόμενα χρόνια, τη στήριξη του σημαντικού, ουσιαστικού και κοινωνικού έργου των «Γιατρών του Αιγαίου» τόσο σε επίπεδο δωρεάν θαλάσσιων μετακινήσεων/μεταφορών ατόμων και οχημάτων στις γραμμές που δραστηριοποιείται η εταιρεία μας, όσο και σε επίπεδο αγοράς, μεταξύ άλλων, του παρακάτω απαιτούμενου ιατρικού εξοπλισμού:

 • Μεταφορικού μέσου (van) για τη μεταφορά ιατρικών μηχανημάτων, υγειονομικού υλικού και προσωπικού
 • Φορητού οφθαλμολογικού εξοπλισμού
 • Tablets & H/Υ με WiFi σύνδεση Internet
 • Δύο μηχανημάτων φορητών υπερήχων
 • Φορητού απιδινωτή & καρδιογράφου
 • Εύκαμπτου κυστεοσκόπιου
 • Ηλεκτρονικού στηθοσκόπιου
 • Μηχανήματος σπειρομέτρησης
 • Πριονιού κοπής γύψου με εργαλεία διάνοιξης γύψου
 • Σετ μικροεπεμβάσεων
 • Σετ εργαλείων για ΩΡΛ εξέταση».

Ως αρωγός αυτής της κίνησης θα μπείτε ενεργά και στον τομέα της μεταφοράς ασθενών όπου κριθεί απαραίτητο είτε με πλοίο της εταιρίας είτε με άλλο μέσο;

«Αυτά που προανέφερα ήταν τα πρώτα βήματα που κάνουμε με τους «Γιατρούς του Αιγαίου». Θα ακολουθήσουν κι άλλα πολλά και ουσιαστικά.

Θέλουμε να αγναντεύουμε από τα πλοία μας μία Ελλάδα ομορφότερη, ανθρώπινη, περήφανη, δυνατή, υγιή. Για αυτό δε θα σταματήσουμε να προσφέρουμε με την καρδιά μας. Για να χτυπά πάντα δυνατά και η καρδιά του τόπου μας».

Ανοίγει πανιά η εταιρεία και προς άλλους προορισμούς;

«Κάθε χρόνο κοιτάμε πιο μπροστά, για να προσφέρουμε πιο πολλά. Στόχος μας είναι να επεκταθούμε σε μέρη που έχουν ανάγκη την ποιότητα των πλοίων και των παρεχόμενων υπηρεσιών των Μινωικών Γραμμών.

Ελπίζουμε ότι το 2014 οι Μινωικές Γραμμές θα επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους και στο φιλόξενο λιμάνι των Χανίων.

Θέλουμε να χαρίσουμε – να προσφέρουμε – στους συμπατριώτες μας στα Χανιά ταξίδια υψηλής ποιότητας με τη γνώση, την εμπειρία, το μεράκι και την αγάπη των Μινωικών Γραμμών».

νεα κρητη

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.


Σχετικές ειδήσεις