Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, 03:46

Τα σημαντικότερα Cruise News του 2013!!!Το 2013 σε λίγες ώρες μας “αποχαιρετά” κι η αλήθεια είναι ότι στη διάρκεια της χρονιάς αρκετές ήταν οι ειδήσεις από τη βιομηχανία της κρουαζιέρας, άλλες ευχάριστες κι άλλες δυσάρεστες. Πριν υποδεχτούμε τη νέα χρονιά, ας θυμηθούμε τις σημαντικότερες ειδήσεις!!

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

 

Στις 8/1 η MSC ανακοινώνει ότι το Melody, που ήταν ήδη 2 μήνες παροπλισμένο στη Νάπολη, αποχωρεί οριστικά από το στόλο της.
Την ίδια μέρα, ένα άλλο βαπόρι, το Saga Ruby αντιμετωπίζει και πάλι μηχανικά προβλήματα κι ακυρώνεται η Παγκόσμια Κρουαζιέρα. H εταιρεία ήδη είχε ανακοινώσει την απόσυρσή του στις 7/1/14!!
Στις 18/1 ανακοινώνεται επισήμως πλέον ότι η Queen Elizabeth θα μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο και για το λόγο αυτό θα ταξιδέψει προς την Κίνα. Υπήρξε έντονη φημολογία περί πώλησης του βαποριού σε διαλυτές, κάτι που σύμφωνα με τους όρους πώλησης απαγορεύεται!!
Στις 24/1 η τουρκική Apex Tours ανακοινώνει την αγορά του γνωστού μας Aegean Pearl και τη δρομολόγησή του στο Αιγαίο!! Τα σχέδια λίγες εβδομάδες μετά ακυρώθηκαν!!
Στις 29/1 κι επισήμως η Cuba Cruises ναυλώνει το Louis Cristal! Είχε προηγηθεί η ακύρωση της ναύλωσης του το 2012.

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

 

Στις 5/2 ο όμιλος Royal Caribbean ανακοινώνει δύο σημαντικές ειδήσεις! Η πρώτη αφορούσε τα ονόματα των νέων της πλοίων που είναι Quantum και Anthem of the Seas!!

Η δεύτερη, ήταν η μετάβαση του Zenith από την Pullmantur στη γαλλική CDF!
Στις 8/2 τα κατασχεμένα βαπόρια της Classic International Cruises, Arion, Princess Danae, Athena και Funchal ξεκινούν μια νέα καριέρα αφού τα αποκτά η νεοσυσταθείσα Portuscale Cruises!! Η Princess Daphne παραμένει στον έλεγχο των υιών Ποταμιάνου!

Στις 10/2, κατά την διάρκεια άσκησης εγκατάλειψης πλοίου, σπάνε τα συρματόσχοινα σε μια λέμβο του Thomson Majesty, η οποία πέφτει από το πλοίο και καταλήγει αναποδογυρισμένη στη θάλασσα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 5 άτομα, μέλη του πληρώματος!
Λίγες ώρες αργότερα, “ξυπνούν” οι μνήμες του ατυχήματος του Carnival Splendor καθώς φωτιά ξεσπάει στο μηχανοστάσιο του Carnival Triumph!! Η φωτιά κατασβέστηκε ωστόσο διακόπτεται η ηλεκτροδότηση σε όλο το πλοίο το οποίο πλέει ακυβέρνητο στην Καραϊβική!! Ο διασυρμός της εταιρείας και του ομίλου Carnival ξεκίνησε!!!

13/2 η Disney ανακοινώνει το νέο της πρόγραμμα!! Μετά την ευχάριστη ανταπόκριση του κοινού, η εταιρεία πολλαπλασιάζει τις κρουαζιέρες στην Αδριατική, το Ιόνιο και το Αιγαίο και μάλιστα πριν καν ξεκινήσουν οι πρώτες κρουαζιέρες στην περιοχή!!!
Στις 19/2 η WindStar “ταράζει τα νερά” με μια απρόσμενη είδηση, την αγορά από τη Seabourn των Pride, Legend και Spirit!!
28/2 οι καραβολάτρες του κόσμου ακούν κάτι που ακόμη και τώρα διχάζει και ως προς την εγκυρότητα της είδησης κι ως προς την πραγματοποίηση του εγχειρήματος! Ο αυστραλός Clive Palmer ανακοινώνει την πρόθεσή του να κατασκευάσει τον Τιτανικό ΙΙ!

 

ΜΑΡΤΙΟΣ

 

Στις 3/3 το Discovery καθηλώνεται λόγω μηχανικών προβλημάτων και μάλιστα αμέσως μετά το δεξαμενισμό του!! Η επιθεώρηση όμως αποκάλυψε ότι όλο το πλοίο ήταν ανέτοιμο να επανέλθει στις κρουαζιέρες καθώς το νερό ήταν κρύο και βρώμικο, τα σκεπάσματα βρώμικα κι έτσι η εταιρεία αναγκάζεται να ακυρώσει τις 2 πρώτες του κρουαζιέρες για τις αναγκαίες εργασίες!
Στις 5/3 αποχαιρετάμε ένα “κακοχτισμένο” βαπόρι, την Καλυψώ!!
Στις 6/3 αναστάτωση επικράτησε στα ναυπηγεία του Papenburg όταν, κατά τις εργασίες στο Norwegian Getaway, ξεσπά πυρκαγιά σε χώρο αποθήκευσης χαρτονιών!! Η φωτιά ευτυχώς κατασβέστηκε πριν πάρει διαστάσεις!
Στις 12/3 η MSC παραλαμβάνει τη νέα Preziosa και γίνεται η 3η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρα μετά τη Royal Caribbean και την Carnival, υποβιβάζοντας την “αντίπαλη” της Costa στην 4η θέση!!

Στις 14/3 η Carnival και πάλι σε “δίνη” προβλημάτων!! Το Dream καθηλώνεται λόγω μηχανικών προβλημάτων στο St. Maarten!!
2 μέρες αργότερα, στις 16/3 ο Carnival Legend αντιμετωπίζει πρόβλημα στα azipod! Ευτυχώς, το πρόγραμμα του δεν επηρεάστηκε!
Στις 20/3 η Carnival ότι τα μηχανοστάσια του στόλου θα αναβαθμιστούν και θα ενισχυθούν με νέες γεννήτριες! Πρώτα πλοία που θα εφαρμοστεί αυτό, το Carnival Triumph και το μετασκευασμένο Carnival Sunshine! 10 κρουαζιέρες του Triumph και 2 του Sunshine ακυρώνονται!!
Στις 27/3 η Royal Caribbean ανακοινώνει ότι το Oasis θα δεξαμενιστεί στο Rotterdam και θα πραγματοποιήσει 5 κρουαζιέρες στην Ευρώπη και δύο υπερατλαντικές!!

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

 

Πρωταπριλιά κι επισήμως η Royal Caribbean μένει χωρίς… Μονάρχη! Το πλοίο περνάει στην ισπανική Pullmantur η οποία του αλλάζει μόνο σινιάλα!!
Στις 2/4 αποχαιρετήσαμε δύο αγαπημένα βαπόρια, το Atlantic Star και το Aegean Pearl!!

Στις 4/4 το Carnival Triumph και πάλι στην επικαιρότητα για δυσάρεστο λόγο!! Οι δυνατοί άνεμοι έσπασαν τους κάβους και το πλοίο έπλεε ακυβέρνητο στον ποταμό Mobile. Το κρουαζιερόπλοιο συγκρούεται με μια βυθοκόρο στην οποία δεν προκαλεί πολλές ζημιές, ωστόσο το ίδιο θα υποστεί αρκετές! Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι δέστρες δεν ήταν ικανές να συγκρατήσουν τέτοιου μεγέθους πλοίο κι έτσι η Carnival καταθέτει αγωγή κατά των ναυπηγείων.

Στις 5/4 τα προβλήματα στον όμιλο της Carnival φτάνουν στη Γερουσία!! Ο γερουσιαστής Ροκφέλερ, μετά τα μηχανικά προβλήματα σε πλοίο της H.A.L. , τα κρούσματα novovirus σε πλοία της Princess και τα μηχανικά προβλήματα σε πλοία της Carnival, κατηγορεί τον όμιλο για πρόσληψη χαμηλού μορφωτικού επιπέδου προσωπικού και φοροαποφυγή ενώ την καλεί να καταβάλει τα έξοδα για τη συμμετοχή του λιμενικού στις επιχειρήσεις διάσωσης. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η συμμετοχή των αρχών είναι υποχρεωτική και δεν έχει υποχρέωση καταβολής εξόδων, ενώ συμβάλει στην ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας με τη χρήση των λιμένων της χώρας. Ο Γερουσιαστής χαρακτήρισε “επαίσχυντη” την απάντηση και λίγες εβδομάδες ανακοινώνεται η αυστηρή Χάρτα Δικαιωμάτων Επιβατών την οποία η εταιρεία έκανε δεκτή.

Στις 12/4 το ελληνικό SuperFast VI αποχωρεί από την Ελλάδα και την ακτοπλοΐα γενικότερα! Το πλοίο μετατρέπεται σε πλωτό καζίνο και δρομολογείται μεταξύ Miami και Bahamas με το νέο όνομα Bimini SuperFast!!
Στις 19/4 στο Ecstasy[/COLOR]»]Carnival Ecstasy σημειώνεται μικρής διάρκειας διακοπή ρεύματος! Ευτυχώς το πρόβλημα ξεπεράστηκε αλλά και πάλι η εταιρεία διασύρθηκε!!
Την ίδια μέρα η Holland America μας παρουσίασε το νέο της πλοίο που θα παραλάβει το 2016. Το όνομα δεν ανακοινώθηκε κι έτσι η παρουσίαση γίνεται με το γενικό τίτλο “Pinnacle Class”!!
Στις 25/4 η NCL παραλαμβάνει το νέο της καμάρι και πρώτο από τα 4 που έχει παραγγείλει, το Norwegian Breakaway!! Ωστόσο, το πλοίο δεν αποδείχτηκε και τόσο… έτοιμο με αποτέλεσμα να λάβει αρνητικές κριτικές, κυρίως για τις καμπίνες και τα παράθυρα. Η συνέχεια ευτυχώς, ήταν καλύτερη!
Στις 26/4 η WindStar ανακοινώνει το νέο όνομα του Seabourn Pride, όταν θα το παραλάβει! Το όνομα θα είναι Star Pride!!
Στις 30/4 κι ενώ η οικονομία της Κύπρου ακόμη “κλυδωνίζεται”, η Salamis ανακοινώνει την ακύρωση του προγράμματος για το μήνα Μάιο!! Ευτυχώς, τον Ιούνιο το πρόγραμμα ξεκινά κανονικά!

 

ΜΑΪΟΣ

 

Στις 5/5 η φημολογία για πώληση των ναυπηγείων της STX σε Φιλανδία και Γαλλία, είναι έντονη με ιδιαίτερη ανησυχία για τα ναυπηγεία του Turku! Οι Φινλανδοί δεν κατάφεραν να κερδίσουν την παραγγελία για το τρίτο Oasis κι έτσι μετά την κατασκευή του Mein Schiff 4, δεν έχουν κάποια παραγγελία!!
Στις 7/5 ανακοινώνεται η πρώτη Παγκόσμια Κρουαζιέρα με home port τη Shaghai!! H Costa ανακοινώνει την Παγκόσμια Κρουαζιέρα του Costa Atlantica που θα πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο του 2014!
Στις 10/5 στο Αμβούργο εγκαινιάζεται το Europa 2, το πλοίο με το ξενοδοχειακό κατηγορίας 6 αστεριών!!!

Στις 12/5 η Carnival ανακοινώνει ότι στο πρόγραμμα του 2014 δε θα συμπεριλάβει κανένα Ευρωπαϊκό προορισμό καθώς η αύξηση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων λόγω των καυσίμων ήταν εμπόδιο για πολλούς αμερικανούς να ταξιδέψουν στην Ευρώπη!
Στις 13/5 η Portuscale ανακοινώνει τα νέα ονόματα για τα βαπόρια της, τα οποία είναι όλα ονόματα δημοφιλών Πορτογαλικών προορισμών. Έτσι το Arion μετονομάζεται σε Porto, η Princess Danae σε Lisboa και η Athena σε Azores. Το Funchal παραμένει ως έχει!!
Στις 17/5 η Viking River Cruises ανακοινώνει την δραστηριοποίησή της στους… ωκεανούς με την ίδρυση της Viking Ocean Cruises!! Παράλληλα ανακοινώνεται η συμφωνία με τα ναυπηγεία Fincantieri για την κατασκευή δύο πλοίων και παράδοσή του το 2015 και το 2016 αντίστοιχα!!
Στις 27/5 η πρύμνη του Grandeur of the Seas τυλίγεται στις φλόγες ενώ το πλοίο βρισκόταν εν πλω για το Πόρτο Ρίκο! Από τη φωτιά προκαλούνται εκτεταμένες ζημιές και το πλοίο οδηγείται στα ναυπηγεία του Freeport για 2 βδομάδες, μέχρι την πλήρη αποκατάστασή των ζημιών!
Στις 28/5, ο Voyager καθηλώνεται στη Σκωτία λόγω μηχανικών προβλημάτων! Ευτυχώς, επέστρεψε σχετικά γρήγορα στην ενεργό δράση!
Στις 31/5 η Royal Caribbean ανακοινώνει τη συμφωνία με τα ναυπηγεία του Papenburg για την κατασκευή και τρίτου Quantum class!!

 

ΙΟΥΝΙΟΣ

 

Την 1/6 το Celebrity Expedition “αποβάλλεται” από τα νησιά Galapagos! Αιτία ήταν οι κατεψυγμένες ουρές αστακού που ήταν εκτός εποχής και βρέθηκαν στην κουζίνα του πλοίου κατά την επιθεώρηση! Δύο κρουαζιέρες του πλοίου ακυρώνονται μέχρι το πλοίο να ξαναπάρει την άδεια προσέγγισης στο νησιώτικο σύμπλεγμα!!
Στις 9/6 στο Southampton εγκαινιάζεται η νέα Royal Princess από τη Δούκισσα του Gambridge, Αικατερίνη!!
Την ίδια μέρα, εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται στη Βενετία για τον αποκλεισμό των μεγαθηρίων από την παλιά πόλη της Βενετίας! Οι ακτιβιστές αποκλείουν για λίγες ώρες τους επιβατικούς σταθμούς προκαλώντας αναστάτωση στους επιβάτες!
Στις 12/6, κατά το δεξαμενισμό του Hanseatic στο Bremerhaven, ξεσπά πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο η οποία ευτυχώς δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις!
Στις 13/6 επιστρέφει το Carnival Triumph στην ενεργό δράση, μετά από 4 μήνες ακινησίας!!
Στις 25/6 ξεσπά πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο του Zenith ενώ βρισκόταν εν πλω για Βενετία! Το πλοίο παρέμεινε περίπου ένα μήνα στα ναυπηγεία της Τεργιέστης μέχρι την πλήρη αποκατάσταση!

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

 

Στις 8/7 κι ενώ η κατάσταση στην Αίγυπτο βαίνει από το κακό στο χειρότερο, AIDA και Thomson ανακοινώνουν ότι ακυρώνουν όλες τις προγραμματισμένες επισκέψεις σε λιμάνια της χώρας και αντικαθίστανται λιμάνια του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας!
Στις 10/7 η Regent Seven Seas Cruises ανακοινώνει την παραγγελία του νέου της πλοίου, του Seven Seas Explorer!!
Την ίδια μέρα, η MSC ανακοινώνει την αλλαγή στο χειμερινό πρόγραμμα της Fantasia στο οποίο αντικαθίσταται η Αλεξάνδρεια από το Ηράκλειο!!
16/7 ανακοινώνονται 3 νέες παραγγελίες!! Η NCL ανακοινώνει την κατασκευή των 2 Breakaway Plus και η Compagnie Du Punant την παραγγελία τέταρτου Boreal class!!
20/7 η H.A.L. ακυρώνει όλες τις προγραμματισμένες επισκέψεις σε λιμάνια της Αιγύπτου!
Στις 21/7 η Carnival ανακοινώνει το όνομα του νέου της πλοίου που θα παραλάβει το 2016! Το όνομα αυτού… Carnival Vista!!
Στις 29/7 η Princess ανακοινώνει την ακύρωση όλων των επισκέψεων σε λιμάνια της Αιγύπτου, ενώ στις 30/7 η Seabourn κάνει το ίδιο!

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

 

Στις 8/8 αποχαιρετάμε ένα θρύλο της κρουαζιέρας, την Pacific Princess!!
Στις 10/8 η Costa ακυρώνει όλες της επισκέψεις στην Αίγυπτο!!
Την ίδια μέρα, στην Αλάσκα καθηλώνεται λόγω μηχανικών προβλημάτων το Celebrity Millenium! Η εταιρεία ακυρώνει την προγραμματισμένη κρουαζιέρα κι ενώ όλα έδειχναν ότι το πρόβλημα ξεπεράστηκε κι ήταν έτοιμο να ξεκινήσει το νέο του ταξίδι, το πλοίο καθηλώνεται και πάλι. Το αποτέλεσμα ήταν το Millennium να αποχωρήσει πρόωρα από την Αλάσκα και να δεξαμενιστεί εκτάκτως στο Freeport!
Στις 12/8 η θρυλική Pacific Princess βρίσκεται στην Αλιάγα μετά από δύσκολο ταξίδι, αφού λόγω της παρατεταμένης ακινησίας, το βαπόρι ταξίδεψε σε μαύρα χάλια κι έμπασε νερά με αποτέλεσμα να έχει πάρει κλίση! Κατά την άντληση των υδάτων, 2 εργάτες βρίσκουν τραγικό θάνατο και άλλοι δύο μεταφέρονται στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα που προκάλεσε η εισπνοή των καυσαερίων απ’ τις αντλίες!
Στις 29/8 είχε προγραμματιστεί η έναρξη των ταξιδιών του Funchal, μετά από 4 χρόνια ακινησίας λόγω της ανακαίνισης! Η επιθεώρηση στο πλοίο απεκάλυψε ότι το πλοίο ήταν ανέτοιμο και του απαγορεύεται ο απόπλους! Σε μια εβδομάδα τα προβλήματα είχαν, ευτυχώς, επιλυθεί!
Την ίδια μέρα η Costa ανακοινώνει τη “μεταγραφή” του Grand Mistral από την ισπανική Ibero Cruiceros!! Το πλοίο θα ενταχθεί, μετά την πλήρη ανακαίνιση του στο στόλο με το όνομα Costa NeoRiviera!!

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

 

1/9 η Costa αλλάζει τελικά το πρόγραμμα της Fortuna κι αντικαθιστά την Αλεξάνδρεια με το Ηράκλειο!
Στις 4/9 η Louis Cruises ανακοινώνει τη μετονομασία της Orient Queen σε Louis Aura!
Στις 16/9 τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα στο νησί Giglio καθώς λαμβάνει χώρα η επιχείρηση επαναφοράς του ναυαγισμένου Concordia σε ορθή στάση!! Η επιχείρηση διαρκεί αρκετές ώρες αλλά τελικά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!!
Στις 18/9 η Carnival ανακοίνωσε την τοποθέτηση φίλτρων στα φουγάρα των πλοίων της!
Στις 23/9 η νέα Royal Princess αντιμετωπίζει σοβαρά μηχανικά προβλήματα, αποδεικνύοντας ότι οι φήμες περί ανέτοιμου για δρομολόγηση πλοίου, είχαν βάση! Το πλοίο παραμένει για 4 μέρες στη Νάπολη κι ευτυχώς, ξεπερνά τα προβλήματα!
Την ίδια μέρα η Royal Caribbean υπογράφει το συμβόλαιο με τα ναυπηγεία STX France για την κατασκευή του τρίτου Oasis. Στο συμβόλαιο υπάρχει option για κατασκευή και τέταρτου και, ίσως πέμπτου πλοίου!!!
Μια μέρα μετά, η P&O ανακοινώνει το όνομα του νέου της πλοίου, του μεγαλύτερου του στόλου της! Britannia!!

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

 

Στις 7/10 η ασιατική Star Cruises έρχεται σε συμφωνία με τα γερμανικά ναυπηγεία του Papenburg για την κατασκευή νέου μεγαθήριου!
Στις 8/10 ανακοινώνονται τα 3 ονόματα των νέων μεγαθηρίων της AIDA και της NCL! AIDAprima, Norwegian Bliss και Norwegian Escape!!
Στις 10/10 η Dockwise υπογράφει “χρυσό” συμβόλαιο 30εκ. για τη μεταφορά του Concordia με το ειδικό πλοίο μεταφοράς βαρέων βαρών φορτίου Dockwise Vanguard στον τελευταίο του προορισμό!!
Στις 19/10 η Seabourn παραγγέλνει στα ναυπηγεία Fincantieri Genoa την κατασκευή τέταρτου Odyssey class!!
Στις 31/10 αλλάζει το πρόγραμμα του Noordam για το 2014 και μειώνονται οι επισκέψεις στην ανατολική Μεσόγειο λόγω της αστάθειας στις χώρες της περιοχής!

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

 

Στις 2/11 αποδεξαμενίζεται το νέο Norwegian Getaway, νωρίτερα από την αρχική ημ/νια!!
Στις 5/11 ανακοινώνεται κι επισήμως ότι το Allure of the Seas  αντιμετωπίζει μηχανικά προβλήματα και μέχρι το Φεβρουάριο, όποτε και θα οδηγηθεί εκτάκτως στα ναυπηγεία του Freeport, θα ταξιδεύει με μειωμένη ταχύτητα, περικόπτοντας και τις ώρες παραμονής του στα λιμάνια!
Στις 6/11 η ιταλική κυβέρνηση λαμβάνει μια ιστορική απόφαση! Τα κρουαζιερόπλοια άνω των 90.000 τόνων θα αποκλειστούν από την παλιά πόλη της Βενετίας το Νοέμβριο του 2014!!
Στις 20/11 το MSC Magnifica λόγω των ισχυρών ανέμων, προσκρούει στο λιμενοβραχίονα του Πειραιά και καταποντίζει τον κόκκινο φάρο! Το πλοίο υπέστη άνοιγμα στην πλώρη κι αναγκάστηκε να παραμείνει περίπου 20 ώρες στο λιμάνι μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στην Ιταλία με ασφάλεια!
Στις 21/11 το Melody αγοράζεται από ινδούς με σκοπό τη μετατροπή του σε πλωτό καζίνο στο λιμάνι της Goa!
Στις 22/11 αποχαιρετάμε ακόμη ένα βαπόρι, το Ocean Pearl!
Στις 30/11 ξεσπά φωτιά στο Ocean Countess στη Χαλκίδα και καταστρέφεται σχεδόν όλο το εσωτερικό του πλοίου! Το όμορφο βαπόρι κατά πάσα πιθανότητα δε θα ξαναταξιδέψει!

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

 

1/12 και η MSC ανακοινώνει την επιμήκυνση των 4 Lirica class!!!
Την ευχάριστη είδηση, “σκέπασε” η δυσάρεστη είδηση της προσωρινής διακοπής λειτουργίας της Kristina Cruises!!
Στις 3/12 ανακοινώνεται η νέα απόπειρα και τελευταία ελπίδα να διασωθεί το ταχύτερο υπερωκεάνιο του κόσμου, το S.S. United States!
Στις 5/12 Costa και AIDA ανακοινώνουν την επιστροφή τους στην Αίγυπτο, το 2014!
Στις 7/12 στο Bremerhaven, κατά το δεξαμενισμό του, ξεσπά φωτιά στο Thomson Celebration! Ευτυχώς, κατασβέστηκε πριν επεκταθεί!
Στις 10/12 τα σχέδια περί ενεργοποίησης του Coral το 2014 σαν Louis Rhea “καταρρέουν” καθώς το πλοίο πουλήθηκε σε διαλυτές!!
Στις 14/12, κατά την τελευταία του κρουαζιέρα, το Saga Ruby καθηλώνεται και πάλι λόγω μηχανικών προβλημάτων!! Το βαπόρι δεν πραγματοποιεί τα δύο υπερατλαντικά ταξίδια προς την Καραϊβική και ταξιδεύει στη Μεσόγειο!
Στις 14/12 επίσης, η Costa ανακοινώνει τον παροπλισμό του Costa Voyager μέχρι τον Απρίλιο αλλά λίγες μέρες αργότερα ακυρώνει όλο το πρόγραμμα και το πλοίο πωλείται!
Στις 15/12 το Gemini ελπίζει να ξεκινήσει νέα καριέρα!! Η αυστραλιανή Cruise Retirement φιλοδοξεί να το μετατρέψει σε πλωτό οίκο ευγηρίας με ιδιωτικές καμπίνες!!
Στις 17/12 η Viking Ocean Cruises, πριν παραλάβει το πρώτο πλοίο, παραγγέλνει ακόμα 2 κρουαζιερόπλοια!!
Την ίδια μέρα, το Celebrity Constellation καθηλώνεται στο Key West λόγω μηχανικών προβλημάτων! Ευτυχώς, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε αλλά αναγκάστηκε να τροποποιήσει το πρόγραμμά του!!
Τέλος, στις 28/12 επιβεβαιώνεται η αποχώρηση του Century από το στόλο της Celebrity και η μετάβασή του στη γαλλική CDF την άνοιξη του 2015!! Την ίδια περίοδο θα αποχωρήσει από τη γαλλική εταιρεία το Zenith και θα επιστρέψει στην ισπανική Pullmantur!

Αυτή ήταν η ανασκόπηση του 2013!! Ας ευχηθούμε το 2014 να μας φέρει περισσότερες ευχάριστες ειδήσεις, κυρίως για την περιοχή μας που αναδεικνύεται σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό για την κρουαζιέρα!!!

SOLstice

Συντάκτης: SOLstice

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Σχετικές ειδήσεις