Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος, 2017

Στάση εργασίας των εργαζομένων στα λιμάνια τη ΔευτέραΣτάση εργασίας σε όλα τα λιμάνια της χώρας έχουν κηρύξει την ερχόμενη Δευτέρα από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 11 το πρωί οι υπάλληλοι των λιμανιών και οι λιμενεργάτες, οι οποίοι θα προχωρήσουν παράλληλα σε συγκεντρώσεις και παραστάσεις στα διοικητικά κέντρα των λιμανιών. Στον ΟΛΠ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το κτίριο της διοίκησης στις 8 το πρωί.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών του ΟΛΠ απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση «να σταματήσει κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος των λιμανιών» και προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις με αφορμή την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, για εκείνη την ημέρα προγραμματίζουν μαζική διαδήλωση έξω από το Κοινοβούλιο.

«Με μια πρόσκληση προς τους βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών, στην οποία προσπαθούν να κρύψουν το έγκλημα που επιχειρούν, θέλουν να πάρουν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν τη διαδικασία παράδοσης στους ξένους μονοπωλιακούς ομίλους και στα ιδιωτικά Funds της ναυαρχίδας των Λιμανιών, τον ΟΛΠ» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και η Ένωση Λιμενεργατών.

Προσθέτουν επίσης ότι η «κυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν θα έχουν ακέραιη την ευθύνη, καθώς επίσης και εκείνοι οι βουλευτές ξεχωριστά που δεν θα εμποδίσουν το επιχειρούμενο ξεπούλημα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις