Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, 05:11

Η Διοίκηση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου Κατωτέρων Πληρωμάτων καταγγέλλει τον Υπουργό ΕργασίαςΘέμα: Διορισμός Δ.Σ στο ΝΑΤ

 

Η Διοίκηση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου Κατωτέρων Πληρωμάτων καταγγέλλει τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση  ο οποίος στον διορισμό του Δ.Σ του ΝΑΤ εξαίρεσε τόσο από την θέση του τακτικού όσο και του αναπληρωματικού τους εκπροσώπους μας που αντιπροσωπεύουν τα κατώτερα πληρώματα των Συνταξιούχων Ναυτεργατών.

Σημειώνουμε ότι το Σωματείο μας είναι το πλέον μαζικό και αντιπροσωπευτικό από το σύνολο των συνταξιουχικών συνδικαλιστικών οργανώσεων των Ναυτεργατών και έχει ιδρυθεί το 1930.

Θεωρούμε ότι η απόφαση του κ. Γ. Βρούτση παραβιάζει τόσο το γράμμα όσο και την ουσία του κωδικοποιημένου νόμου 792/1978 ο οποίος στο άρθρο 4 παράγραφος 3 αναφέρει ότι ο αρμόδιος Υπουργός πρέπει να επιλέγει για τον διορισμό του Δ.Σ του ΝΑΤ από τις πλέον αντιπροσωπευτικές Ναυτικές και Εφοπλιστικές οργανώσεις.

Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να ενημερώσουμε τον κ. Βρούτση ότι ο εκπρόσωπος των Συνταξιούχων και τακτικό μέλος που διόρισε στο Δ.Σ του ΝΑΤ, ταυτόχρονα συμμετέχει με διορισμό του ίδιου Υπουργού, ως εκπρόσωπός του, στο Δ.Σ της Εστίας Ναυτικών, γεγονός που θεωρούμε ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο στο ένα συμβούλιο να εκπροσωπεί την κυβέρνηση και τον Υπουργό Εργασίας και στο άλλο τους συνταξιούχους Ναυτικούς. Σημειώνουμε ότι ο εν λόγω εκλεκτός του Υπουργού Εργασίας δεν είναι ούτε στο Προεδρείο ούτε στο Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Πλοιάρχων (ΠΕΣΠΕΝ). Ο ίδιος αυτός εκπρόσωπος Δημήτρης Καραπιπέρης είχε διορισθεί στο προηγούμενο Δ.Σ του ΝΑΤ ως αναπληρωματικό μέλος και παραιτήθηκε από αυτό διατυπώνοντας τον πρωτοφανή ισχυρισμό ότι δεν θα μπορούσε να συμμετέχει στο Συμβούλιο του ΝΑΤ με τακτικό μέλος εκπρόσωπο σωματείου κατωτέρων πληρωμάτων. Αυτό αποδεικνύει κόμπλεξ κατωτερότητας ή ρατσιστική διάθεση; Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε την επιλογή ότι έγινε με κομματικά κριτήρια και από αυτήν την άποψη την θεωρούμε απαράδεκτη και μη αποδεκτή.

 

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση, να καταγγείλουν την Υπουργική απόφαση και να απαιτήσουν την τυπική και ουσιαστική εφαρμογή του νόμου.

Κύριε Υπουργέ σας καλούμε να ανακαλέσετε την απόφασή σας και να συμπεριλάβετε στην νέα σύνθεση του Δ.Σ του ΝΑΤ τους εκπρόσωπους του Συνδέσμου μας.

  

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Κυπριώτης Θεόδωρος                          Καββαδίας Γιώργος

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Σχετικές ειδήσεις