Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, 08:02

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΙΛΙΑΓΚΟΣ» ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΥΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑΠαρά την από 24-6-2014 καταγγελία μας, καθώς και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, για την παραβίαση των ωρών εργασίας και ανάπαυσης από το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «Στέλιος Φιλιάγκος» της ναυτιλιακής εταιρείας «Όσιος Δαυίδ», που δρομολογείται στις πορθμειακές γραμμές Καβάλας – Θάσου και παρότι επιβεβαιώθηκε από έγγραφο του ΥΝΑ/ΚΝΠ/ΔΝΕΡ 2ο 211530/07-2014, συνεχίζεται μέχρι σήμερα η παραβίαση με ευθύνη του Λιμεναρχείου Καβάλας που καθόρισε το ωράριο των δρομολογίων.

Συγκεκριμένα το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «Στέλιος Φιλιάγκος» της ναυτιλιακής εταιρείας «Όσιος Δαυίδ», με βάση τα δρομολόγια που εκτελεί στις πορθμειακές γραμμές Κεραμωτή – Λιμένα και Καβάλα – Πρίνο, οι ναυτεργάτες εργάζονται 95 ώρες και 30 λεπτά την εβδομάδα, δεν υπάρχει διπλή βάρδια με αντίστοιχο πλήρωμα, που έχουν τα υπόλοιπα 4 πλοία της πορθμειακής γραμμής Κεραμωτή – Λιμένα, ενώ καμία ναυτιλιακή εταιρεία από τις 3 που δραστηριοποιούνται δεν εφαρμόζουν τις 2 εικοσιτετράωρες άδειες ανάπαυσης τον μήνα για τους ναυτεργάτες που προβλέπεται από την ΣΣΕ.

Αυτές οι συνθήκες οδήγησαν σε απολύσεις 11 ναυτεργατών από την β’ βάρδια της εταιρείας του πλοιοκτήτη Μητσόπουλου σε πλοία του στις πορθμειακές γραμμές Καβάλας – Θάσου και παρά την ανάκληση τους, τόσο η εταιρεία του Μητσόπουλου αλλά και η ΑΝΕΘ απειλούν με απολύσεις των πληρωμάτων που εκτελούν β’ βάρδια.

Στην πορθμειακές γραμμές Καβάλας – Θάσου, οι εφοπλιστές σε συνεργασία με τις λιμενικές αρχές, έχουν εξαπολύσει προκλητικά, οργανωμένη επιχείρηση παρέμβασης στα ναυτεργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Να υπενθυμίσουμε την προειλημμένη απόφαση στις 23 Ιούνη 2014, του δικαστηρίου της Θάσου που καταδίκασε 20 ναυτεργάτες με ποινή 8 μήνες φυλάκιση, κατηγορώντας τους για παρακώλυση συγκοινωνιών, επειδή υπερασπίστηκαν την Πανελλαδική απεργία στις 11 Μάρτη 2010.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του ΥΝΑ, να γίνει τροποποίηση των δρομολογίων ή πρόσληψη ναυτεργατών για β’ βάρδια στο Ε/Γ-Ο/Γ «Στέλιος Φιλιάγκος», να σταματήσει η παραβίαση των ωρών εργασίας και ανάπαυσης, που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους στην ζωή και ασφάλεια των ναυτεργατών, των επιβαινόντων και των λιμενικών εγκαταστάσεων.

 

Επισύναψη: Έγγραφο ΥΝΑ/ΔΝΕΡ

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

 

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.


Σχετικές ειδήσεις