Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, 03:35

Ξεκίνησε για τη Γένοβα το Concordia!Ξεκίνησε λίγο πριν τις 9:00, τοπική ώρα, για το τελευταίο του ταξίδι το Costa Concordia. Το κομβόι που συνοδεύει το κουφάρι στη Γένοβα αποτελείται από 12 ρυμουλκά, ενώ η ταχύτητα ρυμούλκησης κυμαίνεται στους 2kn κι αναμένεται να φτάσει στον προορισμό του την Κυριακή. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα, πότε θα μπει στη δεξαμενή για να ξεκινήσει η διαδικασία διάλυσης ωστόσο αποκλείεται να μείνει αρκετή ώρα στα ανοιχτά.
Οι εργασίες ανέλκυσης διήρκεσαν 9 μέρες και σήμερα η επιχείρηση ολοκληρώνεται κι απομένει το πλέον δύσκολο «κομμάτι», αυτό της μεταφοράς.
Όπως και στην επιχείρηση επανόρθωσης το Σεπτέμβριο του 2013, έτσι κι αυτό το γεγονός παρακολουθείται από όλα τα μέσα ενημέρωσης του πλανήτη.
Στο τόπο που βρισκόταν το ναυάγιο, θα ξεκινήσουν εκ νέου οι έρευνες για τον εντοπισμό της σωρού του σερβιτόρου Russel Rebello και σε περίπτωση που δε βρεθεί, τότε θα γίνουν έρευνες στο Concordia πριν τη διάλυση.

SOLstice

Συντάκτης: SOLstice

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.