Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, 12:28

Τέλος η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – ΛήμνουΔεν παρουσιάζει ενδιαφέρον, λέει ο Υπ. Ναυτιλίας

Την κατάργηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Λήμνου προανήγγειλε ο Υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με δηλώσεις του στο Ράδιο Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο δεν παρουσιάζει τουριστικό ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα απέκλεισε και το ενδεχόμενο ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Κυκλάδων. Αντίθετα, επεσήμανε ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καβάλας με τη Λήμνο: «Δε νομίζω ότι μπορεί να διατηρηθεί το δρομολόγιο. Δεν υπάρχει εμπορικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον έχει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας- Λήμνου», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, ενώ επεσήμανε ότι το κόστος των καυσίμων έχει αυξηθεί με αποτέλεσμα να αποτελεί πλέον το 60% του κόστους των εισιτηρίων, υπογραμμίζοντας ότι έχει σημασία η προσέγγιση των νησιών από το εγγύτερο σημείο στην ξηρά.

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η τουριστική κίνηση των Ελλήνων περιορίστηκε σε δύο μήνες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία οικονομική βιωσιμότητα σε τέτοιες γραμμές.

halkidikifocus.gr

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.


Σχετικές ειδήσεις