Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, 08:54

«Τίτλοι τέλους» για το Aquamarine!Το Ocean Star Pacific, το γνωστό μας Aquamarine που ανήκε στη Louis Cruises, θα πραγματοποιήσει το τελευταίο του ταξίδι προς το Alang της Ινδίας. Ήδη έχει συμπληρώσει 3 χρόνια παροπλισμού λόγω μηχανικών προβλημάτων, οπότε αυτή η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη.
Το βαπόρι κατασκευάστηκε το 1971 στα ναυπηγεία Wärtsilä του Ελσίνκικι ήταν το δεύτερο πλοίο από τα 3 που είχε παραγγείλει η Royal Caribbean. Το Nordic Prince ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1971 τις κρουαζιέρες στην Καραϊβική, με home port το Miami. Τον Ιούνιο του 1980 επιστρέφει στα ναυπηγεία προκειμένου να επιμηκυνθεί κατά 26μ. και να πραγματοποιεί διεθνείς πλόες.
Το Μάρτιο του 1995 η R.C. πουλάει το πλοίο στη Sun Cruises η οποία το μετονομάζει Carousel και το δρομολογεί άνοιξη και καλοκαίρι στη Μεσόγειο, ενώ τους υπόλοιπους μήνες επιστρέφει στην Καραϊβική. Κατά την ανακαίνιση του πλοίου, αφαιρείται το Sky Lounge που βρίσκεται πίσω από το φουγάρο και ήταν «σήμα κατατεθέν» της R.C.
Τον Ιούλιο του 2004 αγοράζεται από τη Louis Cruises η οποία το ναυλώνει στη Sun Cruises για ένα περίπου χρόνο. Το Μάιο του 2005 με το τέλος της ναύλωσης, η Louis το μετονομάζει Aquamarine και το δρομολογεί σε 7ήμερες κρουαζιέρες στην κεντρική Μεσόγειο με home port τη Γένοβα.
Τον Απρίλιο του 2006 ναυλώνεται για 5 χρόνια στη γερμανική TransOcean Tours η οποία το μετονομάζει Arielle και το προορίζει για τη βρετανική αγορά. Η ναύλωση λήγει πρόωρα την άνοιξη του 2008 και το πλοίο επιστρέφει στη Louis που επανεφέρει το όνομα Aquamarine και το δρομολογεί σε 3/4ήμερες κρουαζιέρες στο Αιγαίο.
Το Δεκέμβριο του 2009 γίνεται το πρώτο πλοίο που πραγματοποιεί κρουαζιέρες με home port το Cochin της Ινδίας, ωστόσο ένα μήνα αργότερα το λιμάνι κι οι εγκαταστάσεις του αποδεικνύονται ανέτοιμες για ένα τέτοιο εγχείρημα κι έτσι το Aquamarine επιστρέφει στην Ελλάδα οπού λίγες εβδομάδες αργότερα ξεκινά πάλι το πρόγραμμα των 3/4ήμερων κρουαζιέρων στο Αιγαίο.
Το Δεκέμβριο του 2010 ανακοινώνεται η πώληση του Aquamarine στη μεξικανική Ocean Star Cruises και το πλοίο με το όνομα Ocean Star Pacific στις 22/12 αναχωρεί οριστικά από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο.
Το Ocean Star Pacific ξεκινά το πρόγραμμα του στη Μεξικανική Ριβιέρα στις 10/4/11 αλλά λίγες μέρες αργότερα, στις 15/4 ξεσπά πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο κι ενώ το πλοίο έπλεε στα ανοιχτά του Huatulco, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, ακυρώνονται όμως μερικές από τις επόμενες κρουαζιέρες και το πλοίο επιστρέφει στις κρουαζιέρες λίγες εβδομάδες αργότερα. Δυστυχώς, στις 26/7 το σύστημα εξαερισμού τίθεται εκτός λειτουργίας κι έτσι το πλοίο οδηγείται στο Mazlatan για επισκευές. Εκεί τελικά παραμένει παροπλισμένο με το πλήρωμα απλήρωτο και χωρίς προμήθειες.
Το Μάιο του 2012 η PV Enterprises International ανακοινώνει ότι θα μετατρέψει το πλοίο σε πλωτό ξενοδοχείο με το όνομα Ocean Emerald για την Expo 2012 ωστόσο ο παροπλισμός συνεχίζεται.
Τελικά πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η πώληση του σε ινδούς διαλυτές, ένα περίπου χρόνο μετά τη διάλυση του Ocean Pearl.

SOLstice

Συντάκτης: SOLstice

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.