Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, 01:42

Tελευταίο ταξίδι για το Ocean Life!!Αναχώρησε ρυμουλκούμενο από το Αιγαίον Πέλαγος το Ocean Life για το τελευταίο του ταξίδι προς Aliaga που οι περισσότεροι γνωρίσαμε ως Easy Cruise Life. Το πλοίο βρισκότανε παροπλισμένο αρκετό καιρό στα Αμπελάκια και μετά την απάντληση των καυσίμων κι άλλων πετρελαιοειδών, οι κάβοι λύθηκαν και το τελευταίο ταξίδι ξεκίνησε!
Το πλοίο κατασκευάστηκε το 1981 στα ναυπηγεία του Szczecin της Πολωνίας με το όνομα Lev Tolstoy για την Black Sea Shipping Company με σκοπό να εκτελεί δρομολόγια στη Μαύρη Θάλασσα. Το 1995 ναυλώνεται στη Blasco IK η οποία το μετονομάζει Natasha κι αλλάζει την ουκρανική σημαία με Λιβερίας. Ένα χρόνο αργότερα το πλοίο επιστρέφει στη B.S.S.C. η οποία διατηρεί το όνομα, επαναφέρει όμως την ουκρανική σημαία και το λιμάνι νηολόγησης, την Οδησσό. Το 1998 μετονομάζεται σε Palmira και συνεχίζει κανονικά τα δρομολόγιά του.
Το 2001 πωλείται στην ισραηλινή Mano Maritime η οποία το μετασκευάζει σε κρουαζιερόπλοιο, το μετονομάζει The Jasmin και με σημαία St. Vincent ξεκινά κρουαζιέρες στην ανατολική κυρίως Μεσόγειο.
Το 2006 το πλοίο περνά για 1 μόλις χρόνο στην κυριότητα της Salam International Tranport & Trading Co η οποία το μετονομάζει Farah και υψώνει σημαία Ιορδανίας.
το 2007 πωλείται στην κυπριακή Easy Cruises Ltd και το Νοέμβριο μετά από ριζική ανακαίνιση μετονομάζεται σε Easy Cruise Life! Τον Απρίλιο του 2008 ξεκινά τις 3-4ήμερες στο Αιγαίο.
Η καριέρα του στο Αιγαίο λήγει το 2010 οπότε και πωλείται στην Blue Ocean Cruises που το μετονομάζει Ocean Life και το δρομολογεί σε κρουαζιέρες στην Ινδία. Στην παρθενική του κρουαζιέρα το πλοίο παρουσιάζει κρακ στην αριστερή πλευρά και το αποτέλεσμα είναι να πλημμυρίσουν ορισμένες απ’ τις καμπίνες και το πλοίο να πάρει κλίση. Το πλοίο επιστρέφει με ασφάλεια στη Goa για επισκευές όμως η ζημιά στη φήμη της εταιρείας ήταν μεγάλη κι έτσι λίγους μήνες αργότερα επιστρέφει στη Δραπετσώνα όπου και παροπλίζεται.
Έκτοτε υπήρξαν φήμες για επαναδραστηριοποίηση του πλοίου, ακόμη και σαν επιβατηγό, όμως τίποτα δεν επαληθεύτηκε.
Το Ocean Life αναμένεται να φτάσει την Παρασκευή το πρωί στα διαλυτήρια της Aliaga.

SOLstice

Συντάκτης: SOLstice

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.