Κυριακή 22 Απριλίου 2018, 06:08

Θ. Δρίτσας: 4 κανόνες για την ανάπτυξη των λιμανιώνΠλαίσιο με 4 κανόνες για την ανάπτυξη των λιμανιών παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, σε ομιλία στο 12ο Συνέδριο των Ευρωπαϊκών Λιμανιών (ESPO).

Ως πρώτο κανόνα, ο κ. Δρίτσας αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια. Όπως σημείωσε ο κ. Δρίτσας, οι εργαζόμενοι είναι βασικοί παράγοντες, με την εργασία τους να έχει υποτιμηθεί. «Στην Ευρώπη, το ευρωπαϊκό κεκτημένο εξακολουθεί να κυριαρχεί – πρέπει να προστατευθεί. Είναι μία αναπτυξιακή παράμετρος και έτσι πρέπει να τη δούμε», συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας, ο κ. Δρίτσας αναφέρθηκε στην κατοχύρωση ενός ρυθμιστικού πλαισίου για το περιβάλλον. «Η Ε.Ε. σε αυτό το θέμα είναι λίγο πιο μπροστά, από ό,τι άλλες περιοχές του πλανήτη – δεν συμβαίνει παντού το ίδιο. Να το πάρουμε υπόψη μας και να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες», επεσήμανε.

Ως τρίτο κανόνα, ο κ. Δρίτσας αναφέρθηκε στη σχέση λιμανιού – πόλης, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα ο το λιμάνι είναι συνδεδεμένο με τις πόλεις. «Αυτό δεν είναι μόνο ελληνική εξαίρεση, αλλά και ευρωπαϊκή πρακτική. Οφείλουμε να δούμε την αρμονία ανάμεσα στην ανάπτυξη του λιμανιού και της πόλης», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας εκτίμησε ότι η λειτουργία του λιμένα πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο που η αναπτυξιακή του πορεία να αποδίδει κοινωνικό μέρισμα, χωρίς να έχει μόνο αυτοτελή λειτουργία.

Πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο κ. Δρίτσας, μέλη της ΟΜΥΛΕ και της Ενωσης Λιμενεργατών του ΟΛΠ πραγματοποίησαν συμβολική παρέμβαση για λίγα λεπτά, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά.

Οι συνδικαλιστές μπήκαν μπροστά από το βήμα πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, κρατώντας ένα πανό που έγραφε στα αγγλικά «στοπ στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς».

Η ΟΜΥΛΕ έχει προγραμματίσει για την ερχόμενη Τρίτη 26 Μαΐου, στις 11 π.μ., ευρεία σύσκεψη για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, τους δήμους της ευρύτερης περιοχής, τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και τους παραγωγικούς φορείς, ενώ έχουν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους και βουλευτές του Πειραιά.

toxwni.gr

 

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις

error: Content is protected !!