Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, 11:41

Μειώθηκε η κίνηση στην Αδριατική και στην Κρήτη από 11,8% έως 14%Δεν «μπήκε καλά» το 2015 για τις ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση την επιβατηγό ναυτιλία. Σύμφωνα με το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο Ιουνίου του SETE Intelligence για τον Ελληνικό Τουρισμό, οι διεθνείς αφίξεις από την Ιταλία και πιο συγκεκριμένα από τα λιμάνια, Ανκόνα, Μπρίντεζι, Μπάρι, Βενετία, Τεργέστη και Ραβέννα παρουσιάζουν το πρώτο τετράμηνο του 2015 μείωση κατά 14%.

Σύμφωνα δεν με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, το 52%-55% των αφίξεων είναι αλλοδαποί και οι υπόλοιποι Έλληνες.

Όσον αφορά στις εσωτερικές θαλάσσιες συγκοινωνίες τον μήνα Απρίλιο διακινήθηκαν 549.687 επιβάτες ενώ από την αρχή του χρόνου έχουν μετακινηθεί 1.339.947 επιβάτες.
Οι περισσότεροι επιβάτες μετακινήθηκαν στη γραμμή Πάρος-Νάξος- Θήρα τον Απρίλιο. Από την αρχή του χρόνου οι περισσότεροι επιβάτες έχουν μετακινηθεί στη γραμμή Ηρακλείου. Το πρώτο τετράμηνο του 2015 οι επιβάτες με προορισμό τη Κρήτη παρουσιάζουν μείωση κατά 11,8% ενώ μικρή πτώση εμφανίζουν και οι Κυκλάδες κατά 1,5%. Αύξηση κατά 12,2% παρατηρείται στους επιβάτες με προορισμό το Βόρειο Αιγαίο και 2,8% στα Δωδεκάνησα.

zougla.gr

 

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.


Σχετικές ειδήσεις