Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, 01:46

Η ΠΕΜΕΝ καλεί τους ναυτεργάτες σε απεργιακές κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό – Φορολογικό – Εργασιακά.Ψήφισμα

Α’ Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΜΕΝ 2016

 

Η Α’ Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ που πραγματοποιήθηκε σήμερα 30 Μάρτη 2016, καλεί τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τα σωματεία, σε οργάνωση και ανάπτυξη πολύμορφων και απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στα χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα που προετοιμάζουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ – Ε.Ε – ΔΝΤ, σε Ασφαλιστικό – Φορολογικό – Εργασιακά.

Η καπιταλιστική κρίση προκαλεί την ένταση της ανεργίας, της φτώχιας, της εξαθλίωσης, οξύνει τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς δημιουργεί πολεμικές συγκρούσεις αυξάνοντας τους πρόσφυγες ,τους μετανάστες, δολοφονικές βομβιστικές επιθέσεις, με θύματα τους λαούς.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα χρειάζεται να δυναμώσει τη διεθνιστική αλληλεγγύη, την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που τον γεννά, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και να διεκδικήσουν ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας.

Ο λαός πρέπει να απαιτήσει την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από την περιοχή και να δυναμώσει την πάλη του ενάντια σε πολέμους και επεμβάσεις, που ξεριζώνουν τους λαούς.

Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, του ΝΑΤ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων των ναυτεργατών είναι άρρηκτα συνδεμένα με τη κατάργηση των Σ.Σ.Ε, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την διεύρυνση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την ενίσχυση της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου, με τραγικές συνέπειες σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Προετοιμάζουμε την 48ωρη πανελλαδική απεργία στους χώρους δουλείας, τις γειτονιές, παντού, να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το ν/σ για το ασφαλιστικό στη Βουλή, ταυτόχρονα αναπτύσσουμε πολύμορφη δράση για το σύνολο των οξυμμένων προβλημάτων της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια για την οργανωτική προετοιμασία της 48ωρης απεργίας, που πραγματοποιούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αύριο 31 Μάρτη, στον Πειραιά στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τα ναυτεργατικά σωματεία, τα εργατικά κέντρα στην Αττική, να συμμετέχουν στην μεγάλη κινητοποίηση κατά της ανεργίας και για την ανάγκη μέτρων προστασίας των ανέργων, που διοργανώνει η δημοτική Αρχή της Πάτρας. Η πορεία αγώνα, που έχει ως σύνθημα «Δουλειά για όλους – Δουλειά με δικαιώματα», ξεκινάει στις 2 Απρίλη από την Πάτρα και ολοκληρώνεται στις 10 Απρίλη στην πλατεία Συντάγματος.

Το Σάββατο 9 Απρίλη συμμετέχουμε στην πορεία στη διαδρομή Μέγαρα – Ελευσίνα, δηλώνουμε συμμετοχή, θα ξεκινήσουν πούλμαν από τις 6:30 το πρωί.

 

Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ, να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, να εκτιμήσει και να αποφασίσει για απεργιακές κινητοποιήσεις, καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές ενώσεις να οργανώσουν την αντίσταση και τους αγώνες.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.


Σχετικές ειδήσεις