Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, 09:19

Προσομοιωτής Γέφυρας της HELMEPA, προσφορά του Εταιρικού Μέλους DNV GLΤην Τετάρτη 20 Απριλίου, η HELMEPA παρουσίασε τον Προσομοιωτή Γέφυρας, που ευγενικά προσέφερε το Εταιρικό της Μέλος DNV GL.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες τα Ιδρυτικά Μέλη της HELMEPA, Δρ. Ματθαίος Λως και Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος και τα Επίτιμα Μέλη κ.κ. Παύλος Ιωαννίδης και Σπύρος Μαυρίκης. Την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών εκπροσώπησε ο κ. Πάνος Λασκαρίδης, την ΠΕΠΕΝ ο Πρόεδρος της, κ. Ε. Τσικαλάκης ενώ από το ΠΝ, ο Υποναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος, Διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης και επιτελείς του παρακολούθησαν την παρουσίαση.

(Α-Δ) Υπον/χος ΠΝ Α. Διακόπουλος, Δρ. Ι. Κούστας, I. Χιωτόπουλος, Ι. Κουρματζής, Δ. Μητσάτσος, Καπετάν Π. Τσάκος, K. Ørbeck-Nilssen, Κρ. Πρεκεζέ, T. Svensen, M. Lovstad

Το DNV GL εκπροσώπησαν οι κ.κ. Tor Svensen, Group Εxecutive Vice President, Knut Ørbeck-Nilssen, CEO Maritime, Trond Hodne, Business Director Maritime, Tommy Bjørnsen, Regional Manager Korea and Japan, Torgeir Sterri, Vice President, Regional Manager Maritime Greater China & GC, Morten Løvstad, Business Director Bulk Carriers, Ι. Χιωτόπουλος, Regional Manager SE Europe & Middle East, I. Κουρματζής, Senior Vice President/Advisor Maritime, A. Πάγκαλος, Senior Vice President/Area Manager for East Mediterranean και Γ. Τεριακίδης, Regional Business Development Manager.

(Α-Δ) Σπ. Μαυρίκης, Δ. Μανός
(Α-Δ) Σπ. Μαυρίκης, Δ. Μανός

Τη VSTEP, Εταιρικό Μέλος και κατασκευάστρια εταιρεία του Simulator, εκπροσώπησαν ο κ. Mark Van der Meij και στελέχη της αντιπροσωπείας στην Ελλάδα ενώ παρόντες ήταν ακόμη Μέλη, φορείς, ναυτιλιακός Τύπος καθώς και η Πρόεδρος κα Μ. Χριστοπούλου και Μέλη της Επιμορφωτικής Επιτροπής της HELMEPA.

 

Στιγμιότυπο από την επίδειξη του Bridge Simulator
Στιγμιότυπο από την επίδειξη του Bridge Simulator

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της HELMEPA παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Δρ. Ιωάννης Κούστας, η Ειδική Γραμματέας κα Ειρήνη Νταϊφά, ο Αναπληρωτής Ταμίας κ. Μιχάλης Δαλακούρας και τα Μέλη κ.κ. Αικατερίνη Λω, Πάνος Ζαχαριάδης, Διαμαντής Μανός και Αριστείδης Πίττας.

(Α-Δ) Δρ. Μ. Λως, Αικ. Λω, Ε. Νταϊφά, Γ. Βλάχος
(Α-Δ) Δρ. Μ. Λως, Αικ. Λω, Ε. Νταϊφά, Γ. Βλάχος

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, ο Πρόεδρος Δρ. Ι. Κούστας, υπογράμμισε πως ο Προσομοιωτής Γέφυρας ενισχύει την προσφορά της HELMEPA στην εθελοντική εκπαίδευση των ναυτικών για ένα καλύτερο περιβάλλον και περαιτέρω βελτίωση της ασφάλειας στη θάλασσα, όπως ήταν το όνειρο των Ιδρυτών της. Αναφερόμενος στη μακρόχρονη σχέση HELMEPA και DNV GL, ευχαρίστησε τον οργανισμό και τον πρώην Πρόεδρό του Dr. Henrik Madsen για την ευγενική δωρεά, τονίζοντας πως «με τέτοιους υποστηρικτές, η HELMEPA ενισχύει την παρουσία της στη ναυτιλία και την ευρύτερη κοινωνία».  

(Α-Δ) Δρ. Ι. Κούστας, Καπετάν Π. Τσάκος, Δ. Μητσάτσος
(Α-Δ) Δρ. Ι. Κούστας, Καπετάν Π. Τσάκος, Δ. Μητσάτσος

Ο κ. Ørbeck-Nilssen εξέφρασε τη χαρά του που το DNV GL έχει την ευκαιρία μέσω αυτής της δωρεάς να προσφέρει στο επιμορφωτικό έργο της HELMEPA που εκτιμούν στη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα και ευχήθηκε καλή επιτυχία λέγοντας πως «το DNV GL θα συνεχίσει να συμβάλλει στην εθελοντική αυτή ναυτιλιακή προσπάθεια».

Ο κ. Tor Svensen, DNV GL, στο «τιμόνι»
Ο κ. Tor Svensen, DNV GL, στο «τιμόνι»

Εκφράζοντας την εκτίμηση όλων των Μελών της HELMEPA, ο Πρόεδρος επέδωσε αναμνηστικούς θυρεούς στον κ. Ørbeck-Nilssen για το DNV GL και στον κ. Svensen για τον Dr. Madsen, για τη σημαντική του υποστήριξη στο εθελοντικό έργο της ένωσης.

 

(Α-Δ) Δ. Μητσάτσος, Καπετάν Π. Τσάκος, Ε. Νταϊφά, Π. Ιωαννίδης, Δρ. Ι. Κούστας
(Α-Δ) Δ. Μητσάτσος, Καπετάν Π. Τσάκος, Ε. Νταϊφά, Π. Ιωαννίδης, Δρ. Ι. Κούστας

Η εκδήλωση έκλεισε με επίδειξη της λειτουργίας του Προσομοιωτή Γέφυρας στους προσκεκλημένους και δεξίωση.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των Σεμιναρίων Προσομοίωσης υπάρχουν στο σύνδεσμο http://www.helmepa.gr/gr/simulator.php.

 

(Α-Δ) K. Orbeck-Nilssen, Δρ. Ι. Κούστας
(Α-Δ) K. Orbeck-Nilssen, Δρ. Ι. Κούστας
 
 
(Α-Δ) T. Svensen, Δρ. Ι. Κούστας, K. Orbeck-Nilssen
(Α-Δ) T. Svensen, Δρ. Ι. Κούστας, K. Orbeck-Nilssen

 

 

 

 

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις

error: Content is protected !!