Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, 11:51

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΠΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου  στις 23/5/2016 με πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ εκδήλωση – συζήτηση κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκατοντάδες εργαζόμενοι (Ναυτεργάτες, εργαζόμενοι στον ΟΛΠ, στην Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη) και από άλλες παραναυτιλιακές δραστηριότητες που συνδέονται με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας.

Την εισαγωγική τοποθέτηση στην εκδήλωση έκανε ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ ενώ τις κεντρικές τοποθετήσεις έκαναν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης Πρόεδρος της ΛΑΕ, ο Αλέκος Αλαβάνος επικεφαλής του Σχεδίου Β και ο Αντώνης Δραγανίγος μέλος του Κ.Σ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κοινή συνισταμένη των ομιλητών ήταν η απόλυτη καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής η οποία υποταγμένη στις μνημονιακές δεσμεύσεις ξεπουλάει το δημόσιο και παραγωγικό πλούτο της χώρας, μετατρέπει την χώρα σε αποικία και οδηγεί  τον λαό και τους εργαζομένους στην φτωχοποίηση και την εξαθλίωση.

Στις τοποθετήσεις όλων των ομιλητών καταγγέλθηκε ότι μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την Βουλή στις 22/5/2016  η νεομνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανοίγει τον δρόμο για την εκποίηση και το ξεπούλημα και των υπόλοιπων μεγάλων επιχειρήσεων του δημόσιου όπως είναι η ΔΕΗ, ο σιδηρόδρομος, οι αστικές συγκοινωνίες ΟΛΘ, ΕΛΤΑ, Πετρέλαια κ.λπ.

Αναφορικά με τον ΟΛΠ υπογραμμίστηκαν οι ολέθριες συνέπειες που θα έχει για τους εργαζόμενους, την τοπική κοινωνία αλλά και για την χώρα ευρύτερα η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου στο κρατικό κινέζικο μονοπωλιακό όμιλο της COSCO. Το παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ όπου αναπτύσσει την επιχειρηματική δράση η COSCO  δείχνει τον κίνδυνο της μετατροπής όλης της παράκτιας θαλάσσιας ζώνης σε κινέζικη ελεύθερη ζώνη!!!

Επισημάνθηκε η ανάγκη το εργατικό κίνημα να δώσει πιο αποφασιστικά την μάχη τόσο για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ όσο και οι υπόλοιπες ιδιωτικοποιήσεις που θα βρεθούν στο επίκεντρο των κυβερνητικών επιλογών το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ταυτόχρονα οι εκπρόσωποι των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς που συμμετείχαν στην εκδήλωση εξέφρασαν την απόλυτη στήριξή τους στους αγώνες των εργαζομένων που παλεύουν για την ανατροπή των παλιών και νέων μνημονιακών πολιτικών και δήλωσαν ότι θα στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους το εργατικό κίνημα και τους εργαζόμενους που αντιστέκονται και βρίσκονται στον δρόμο διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.

Σημειώνουμε ότι τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η γνωστή δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου. Παρεμβάσεις έκαναν εκπρόσωποι Σωματείων, Κοινωνικών φορέων και άλλων Συλλογικοτήτων.

Τo Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Σχετικές ειδήσεις