Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, 05:12

4ημερη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από την Παρασκευή 6 Μάη στις 06:00 έως την Τρίτη 10 Μάη στις 06:00,Πραγματοποιήθηκε στις 5 Μάη  η Γενική Συνέλευση του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών, αναδεικνύοντας ότι το σύνολο των προβλημάτων παραμένουν και οξύνονται από την συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική.
Η Γενική Συνέλευση καταδικάζει το ν/σ για το ασφαλιστικό και φορολογικό που ισοπεδώνει κατακτήσεις και δικαιώματα που με αγώνες έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι στην κοινωνική ασφάλιση επίσης τα πρόσθετα φορολογικά βάρη σε βάρος της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.
Αναδείχτηκε η πλήρης αδιαφορία του Υπουργού Ναυτιλίας κ.Δρίτσα που μετά από 2 μήνες από την προηγούμενη συνάντηση με την Συντονιστική του ΚΕΣΕΝ/Μηχ. και παρά την δέσμευση του για γραπτή απάντηση στα οξυμμένα προβλήματα, καμία απάντηση δεν υπάρχει μέχρι σήμερα.
Επαναλαμβάνουμε τα προβλήματα λειτουργίας του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών που παραμένουν:
• Ελλείψεις βιβλίων και εγκεκριμένων σημειώσεων, με αποτέλεσμα οι μετεκπαιδευόμενοι να επιβαρύνονται και το κόστος των  μη εγκεκριμένων σημειώσεων.
• Αναχρονιστική ύλη μαθημάτων σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και σε ναυτοδιδάσκαλους, με την απαξίωση   της εργαστηριακής υποδομής.
• Δικαίωμα συμμετοχής στις εμβόλιμες εξεταστικές για όλους και χωρίς τον περιορισμό μαθημάτων.
• Εγκατάλειψη κτηριακών υποδομών με οξυμμένο πρόβλημα σε καθαριότητα, φωτισμό κά.
•Άμεσα να δημιουργηθούν τμήματα ανανέωσης των πιστοποιητικών σε σωστικά/πυροσβεστικά μέσα για τους μετεκπαιδευόμενους του ΚΕΣΕΝ.
• Άμεση καταβολή του επιδόματος φοίτησης με την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων.
Η  Γενική Συνέλευση του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών αποφάσισε την συμμετοχή στην 4ήμερη Πανελλαδική Απεργία από Παρασκευή 6 Μάη στις 06.00 το πρωί έως Τρίτη 10 Μάη στις 06.00 το πρωί.
Διεκδικούμε:

1.    Αλλαγή του Κανονισμού Σπουδών του ΚΕΣΕΝ και του συστήματος αξιολόγησης και απουσιών των μετεκπαιδευόμενων.
2.    Αναβάθμιση της Μετεκπαίδευσης με αλλαγή της διδασκόμενης ύλης και την πραγματοποίηση σεμιναρίων που να ανταποκρίνονται στις σημερινές απαιτήσεις της τεχνολογίας, αύξηση των εργαστηριακών ωρών με παράλληλη μείωση των θεωρητικών ωρών και αλλαγή του  τρόπου των εξετάσεων.
3.    Κατάργηση του ορίου μαθημάτων στις εμβόλιμες εξεταστικές περιόδους. Κατάργηση της πενταετίας που χρειάζεται για την ολοκλήρωση των κύκλων.
4.    Εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της βιβλιογραφίας με την δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων. Ανοικτή στην πρόσβαση για όλους τους ενδιαφερόμενους.
5.    Συγγραφή εγκεκριμένων σημειώσεων  για κάθε μάθημα των κύκλων Μηχανικών Α’ και Β΄ Τάξεως (βάση της καθορισμένης βιβλιογραφίας του νέου προγράμματος σπουδών).  
6.    Κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος 103 και λοιπών υπουργικών αποφάσεων που καθορίζουν ελάχιστες μόνιμες θέσεις εργασίας. Πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού βάση των πραγματικών αναγκών με προτεραιότητα σε μηχανικούς Ε.Ν.
7.    Άμεση καταβολή του επιδόματος Μετεκπαίδευσης των προηγούμενων κύκλων. Να επανέλθει η καταβολή του επιδόματος όπως γινόταν από το ΚΕΣΕΝ, με την ολοκλήρωση  του κάθε κύκλου.
8.    Αύξηση του επιδόματος Μετεκπαίδευσης στο 80% του βασικού μισθού του αντίστοιχου διπλώματος
9.    Κατάργηση της λίστας αναμονής, άμεση φοίτηση όλων των συναδέλφων με τη δημιουργία νέων τμημάτων μέχρι 25 άτομα και η Υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων υπηρεσιακά να ενημερώνει το ΚΕΣΕΝ για τα αποτελέσματα των εξετάσεων των συναδέλφων από την ΑΝΥΕ όπως και η αιτιολόγηση με νομολογία τυχόν απόρριψης.
10.    Αποκλειστικά Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση ενταγμένη στο Υπουργείο Παιδείας, Ισοτιμία των διπλωμάτων μας με τα αντίστοιχα της στεριάς.
11.    Αποστρατικοποίηση των ΑΕΝ και του ΚΕΣΕΝ.
12.    Κατάργηση του Π.Δ 141/2014 και των νόμων 3153/2003, 3450/2006 (ΝΕΚΕ) για την ιδιωτικοποίηση της Ναυτικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης.
13.    Να ασφαλίζονται στο ΝΑΤ όλοι οι Μετεκπαιδευόμενοι στο ΚΕΣΕΝ και οι εισφορές να καλύπτονται από το Κεφάλαιο Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΚΝΕ).
14.    Δωρεάν στέγαση των μετεκπαιδευόμενων από την επαρχία στην Εστία Ναυτικών και επίδομα στέγασης για όσους δεν μπορεί να καλύψει.
15.    Μειωμένα εισιτήρια μετακίνησης στον μόνιμο τόπο διαμονής των Μετεκπαιδευόμενων σε όλα τα μέσα μεταφοράς.
16.    Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και υλικών για την καθαριότητα του κτιρίου του ΚΕΣΕΝ.
17.    Έλεγχο των οικονομικών του Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΚΝΕ) και των κεφαλαίων του ΝΑΤ.
18.    Έλεγχο των κονδυλίων του εθνικού στρατηγικού πλαισίου αναφοράς ΕΣΠΑ 2007 – 2013 ποσά που δόθηκαν και που δαπανήθηκαν.  
19.    Κατάργηση του νόμου 4150/2013 για την « Ανασυγκρότηση του ΥΝΑ», της Υπουργικής Απόφασης (3522.2/08/2013) «Κανονισμός για την εφαρμογή απαιτήσεων της Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας 2006, της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας».
20.    Κάλυψη των ελλειμμάτων του ΝΑΤ από τον κρατικό προϋπολογισμό, που δημιουργούνται από την «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, σύμφωνα με την πρόταση της ΠΕΜΕΝ να ναυτολογούνται στα πλοία που ανήκουν στο ν.27/1975 όλοι οι ναυτεργάτες μέσω ΓΕΝΕ με Συλλογική Σύμβαση και Κοινωνική Ασφάλιση, κατάργηση των χαριστικών πράξεων και επιδοτήσεων των εφοπλιστών και την είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών προς το ΝΑΤ.
21.    Να σταματήσει η λεηλασία της ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ. Να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του ΝΑΤ και των άλλων κεφαλαίων που εποπτεύονται από το ΝΑΤ σύμφωνα με τις προτάσεις της ΠΕΜΕΝ.
22.    Να καταργηθεί η υπουργική απόφαση που αναγνωρίζει  τα πιστοποιητικά από χώρες όπως Φιλιππίνες, Ινδονησία, Ουκρανία, Πολωνία, Ινδία, Λιθουανία και άλλες.
23.    Να δημιουργηθούν τμήματα ανανέωσης σωστικών/πυροσβεστικών μέσων για τους μετεκπαιδευόμενους των ΚΕΣΕΝ.
24.    Κατάργηση της άδικης/υψηλής φορολογίας των ναυτεργατών.
25.    Πληροφόρηση των μετεκπαιδευόμενων για τον τρόπο ανανέωσης των πιστοποιητικών ναυτικής ικανότητας.
 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ    ΕΠΙΤΡΟΠΗ    ΚΕΣΕΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

 

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Σχετικές ειδήσεις