Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, 01:58

Nέα 48ωρη απεργία απο την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών ΕλλάδοςΑυτό αποφάσισαν την Κυριακή η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ, που καλούν τους λιμενεργάτες σε συγκέντρωση την Τρίτη 31 Μαΐου στις 10πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς το ξενοδοχείο plaza, όπου πραγματοποιείται η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ.
 
Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, αντιδρούν «απέναντι στο ξεπούλημα των λιμανιών».
«Τα ζητήματα είναι συγκεκριμένα και απαιτούν συγκεκριμένες λύσεις. Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, αλλά συγκεκριμένες νομοθετικές πράξεις. Αυτό για μας είναι απαιτούμενο και αυτό επιβάλλεται να πράξει η Κυβέρνηση για τους εργαζόμενους» αναφέρουν, από την πλευρά τους, σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ενωση Λιμενεργατών Αρχιεργατών που ζητούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, ενόψει των ιδιωτικοποιήσεων στα δύο λιμάνια.
Για το θέμα, αντιπροσωπεία των εργαζομένων είχε χθες συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας με τη συμμετοχή του αρμόδιου υπουργού Θ.Δρίτσα, του Γενικού και Ειδικού Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Νεφελούδη και εκπροσώπων του υπ.Οικονομικών.
Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος «τα συναρμόδια υπουργεία θα πρέπει να θωρακίσουν τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, καθώς εγκυμονούνται κίνδυνοι στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στα δύο λιμάνια μετά τις ιδιωτικοποιήσεις και κάλεσε την κυβέρνηση πέραν από τις καλές προσθέσεις να προχωρήσει στην υπογραφή κανονιστικής πράξης για τα εργασιακά».
«Αν δεν υπάρξουν διασφαλίσεις, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να σταματήσουμε» πρόσθεσε.
Τα συνδικάτα των εργαζομένων απέστειλαν σήμερα εξώδικο προς το ΤΑΙΠΕΔ και τα συναρμόδια υπουργεία και στον ΟΛΠ, ζητώντας να απέχουν από κάθε θέση από την πώληση του λιμανιού του Πειραιά καθώς, όπως ανέφεραν, δεν έχει αποφανθεί ακόμα η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ οι εργαζόμενοι θα καταθέσουν σήμερα κείμενο καταγγελίας στην επιτροπή ανταγωνισμού της ΕΕ.
Εκπρόσωποι των εργαζομένων δήλωσαν, επίσης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι το θέμα του ανταγωνισμού, το ελεγκτικό συνέδριο -το οποίο δεν έχει λάβει ακόμα καμία απόφαση για τη σύμβαση παραχώρησης- το βάζει ως προαπαιτούμενο.

Κοινή δήλωση των Υπ. Εργασίας και Ναυτιλίας


«Η εξασφάλιση των εργασιακών σχέσεων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, εκτός από πράξη δικαιοσύνης, αποτελεί στέρεο έδαφος για την αναπτυξιακή πορεία των δύο λιμανιών και προς αυτή την κατεύθυνση είναι σκόπιμο και χρήσιμο να βοηθήσουν οι πάντες» τονίζουν σε σημερινή κοινή ανακοίνωσή τους, οι υπουργοί Εργασίας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργος Κατρούγκαλος και Θοδωρής Δρίτσας, αντίστοιχα.
Οι κκ. Δρίτσας και Κατρούγκαλος προσθέτουν επίσης ότι «σταθερή βούληση και επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η διατήρηση των σταθερών και ασφαλών σχέσεων εργασίας στο "νέο περιβάλλον", με βάση την ισχύουσα νομοθεσία».

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις

error: Content is protected !!