Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, 06:31

ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στη συνάντηση  που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και υπηρεσιακούς παράγοντες με  τη Διοίκηση της ΠΝΟ, στις 21 Νοέμβρη, τα σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ προβάλαμε, για άλλη μία φορά, τις θέσεις μας.

Κυρίαρχο ζήτημα θέσαμε την ανανέωση των ΣΣΕ για όλους τους ναυτεργάτες που εργάζονται στα πλοία σε όλες τις κατηγορίες, κοινωνική ασφάλιση χωρίς  εθνικές ή άλλες διακρίσεις και ναυτολόγηση μέσω του ΓΕΝΕ.

Υπογραμμίσαμε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στα Ποσειδώνια και στη εκδήλωση για τα 100 χρόνια της ΕΕΕ, ότι οι εφοπλιστές είναι υπόδειγμα επιχειρηματικότητας. Είναι προσβολή για τους ναυτεργάτες και το σύνολο των εργαζομένων.

Η  άποψη αυτή συναντάει τη σφοδρή αντίθεση του συνόλου του ναυτεργατικού κόσμου, που βλέπουν τις ΣΣΕ, τις συντάξεις, τα επιδόματα, την υγεία και την εκπαίδευση διαρκώς να χειροτερεύουν, να λεηλατείται το εισόδημα τους και να υπονομεύονται συνολικά οι όροι διαβίωσης και η κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της εργατικής οικογένειας.

Παράλληλα με τη συνάντηση των ναυτεργατικών σωματείων με τον υπουργό, στο υπουργείο ήταν και ο Πρόεδρος της ΕΕΕ κ. Βενιάμης, για την προώθηση από κοινού με τον ΥΕΝ, την πολιτική της ΕΕ, των εφοπλιστών και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ο ίδιος άλλωστε ο κ. Βενιάμης δήλωσε ότι τα έχει βρει με την  κυβέρνηση.  

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής μας ενημέρωσε ότι ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο, με νέα δέσμη μέτρων, για την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους συνταξιούχους, να μην αφήσουν ούτε ώρα χαμένη στη προετοιμασία και οργάνωση της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στις 24 Νοέμβρη. Όλοι στις 5:30 το πρωί στην απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά και σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

Αυτή να είναι η απάντηση σε κυβέρνηση και εφοπλιστές. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας και δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της Πανελλαδικής Απεργίας στις 8 Δεκέμβρη. 

 

         

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις

error: Content is protected !!