Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, 11:11

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του AIDA Helios!Ξεκίνησαν στα γερμανικά ναυπηγεία Meyer Werft στο Papenburg οι εργασίες κοπής των πρώτων ελασμάτων που θα αποτελέσουν τα πρώτα τμήματα του νέου μεγαθήριου της νέας κλάσης πλοίων της AIDA και της Costa που ονομάστηκε Helios class.
Το 183.900 τόνων πλοίο, όπως και τα υπόλοιπα της κατηγορίας, θα έχει μήκος 337 μέτρα και στις 2.500 καμπίνες του θα φιλοξενεί μέχρι 6.600 επιβάτες και 1.647 μέλη πληρώματος. Είναι επίσης το πρώτο πλοίο που κατασκευάζεται στην Ευρώπη και θα έχει το φυσικό αέριο ως καύσιμο.
Η εταιρεία ανακοίνωσε πως με την παράδοση του το Νοέμβριο του 2018, το πλοίο θα δρομολογηθεί στα Κανάρια Νησιά για όλη τη σεζόν. Λεπτομέρειες για το όνομά του και το λιμάνι που θα εγκαινιαστεί θα δοθούν το προσεχές διάστημα.
Ο όμιλος Carnival έχει παραγγείλει 4 τέτοια πλοία, 2 για την AIDA που θα κατασκευαστούν στα γερμανικά ναυπηγεία Meyer Werft κι άλλα 2 για την Costa που θα κατασκευαστούν στα φινλανδικά ναυπηγεία Meyer Turku.

SOLstice

Συντάκτης: SOLstice

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.