Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018, 08:54

Η Navios Partners αγοράζει δυο PanamaxΗ Navios Maritime Partners έχει καταλήξει σε συμφωνία για την αγορά δύο πλοίων μεταφοράς χύδην-ξηρού φορτίου τύπου Panamax από την κροατική ναυτιλιακή εταιρεία Atlantska Plovidba προς 27 εκατ. δολάρια συνολικά.

Τα δύο bulkers «Imperial» και «Libertas», χωρητικότητας 75.000 dwt το κάθε ένα, κατασκευάστηκαν στα Νοτιοκορεατικά  ναυπηγεία STX Offshore το 2007 και αναμένεται να παραδοθούν στη Navios Partners τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2017 αντίστοιχα.

Τα δυο πλοία αναμένεται να προσθέσουν  4,6 εκατ. ακαθάριστα έσοδα (EBITDA) σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς.

Η εταιρεία χρηματοδοτεί την εξαγορά των δυο πλοίων με ιδία κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό με όρους που συνάδουν με τις υπάρχουσες πιστωτικές διευκολύνσεις της.

Μετά την εξαγορά αυτή, η  Navios Partners θα ελέγχει ένα στόλο από 33 πλοία με μεταφορική ικανότητα πάνω από 3,4 εκατομμύρια dwt.

 

maritimes.gr

 

 

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις