Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018, 10:50

Ιστορική στιγμή για την “πράσινη” ναυτιλίαΈνα μεγάλο βήμα προς το περιβαλλοντικά βιώσιμο μέλλον της ναυτιλίας έλαβε χώρα στις 16 Απριλίου, όταν το πλοίο Kvitbjørn της Nor Lines ολοκλήρωσε το ταξίδι του στη διαδρομή Ασίας-Ευρώπης καταναλώνοντας αποκλειστικά καύσιμο LNG.

Το λαμπρό αποτέλεσμα αποτέλεσε απότοκο της συνεργασίας της Nor Lines με την εταιρεία Rolls-Royce. Η γνωστή εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων, εμπνεύστηκε και εκτέλεσε το σχέδιο Environship, το οποίο στοχεύει στη μείωση εκπομπών αερίων ρύπων κατά 40% μέσα από αλλαγές στο σχεδιασμό των πλοίων που βελτιώνουν σημαντικά την αποδοτικότητα τους.

Ένα μεγάλο βήμα προς το περιβαλλοντικά βιώσιμο μέλλον της ναυτιλίας έλαβε χώρα στις 16 Απριλίου, όταν το πλοίο Kvitbjørn της Nor Lines ολοκλήρωσε το ταξίδι του στη διαδρομή Ασίας-Ευρώπης καταναλώνοντας αποκλειστικά καύσιμο LNG.

Το λαμπρό αποτέλεσμα αποτέλεσε απότοκο της συνεργασίας της Nor Lines με την εταιρεία Rolls-Royce. Η γνωστή εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων, εμπεύστηκε και εκτέλεσε το σχέδιο Environship, το οποίο στοχεύει στη μείωση εκπομπών αερίων ρύπων κατά 40% μέσα από αλλαγές στο σχεδιασμό των πλοίων που βελτιώνουν σημαντικά την αποδοτικότητα τους.

 

ΠΗΓΗ naftikachronika.gr

 

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις