Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, 11:38

Αύξηση 9,8% στο car terminal του ΠειραιάΗ αύξηση προήλθε αποκλειστικά από τις μεταφορτώσεις των οχημάτων, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 22,8%, ενώ η κίνηση για την… εγχώρια αγορά μειώθηκε κατά 38,2%

Αύξηση 9,8% σημείωσε η κίνηση στο car terminal του Πειραιά το 2012 έναντι του 2011, ενώ στην τετραετία 2009 – 2012 η δραστηριότητά του αυξήθηκε κατά 66%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες ο ΟΛΠ, συνολικά διακινήθηκαν 458.755 οχήματα έναντι 417.659 το 2011. Η αύξηση προήλθε αποκλειστικά από τις μεταφορτώσεις των οχημάτων, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 22,8%, ενώ η κίνηση για την εγχώρια αγορά μειώθηκε κατά 38,2%.

Νομοθετική παρέμβαση στα εργασιακά των ναυτικών

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ, Γιώργο Ανωμερίτη, μέσα στο 2013 θα δημιουργηθεί σε έναν χώρο 90.000 τ.μ. (πρώην ΟΔΔΥ) ένα Logistic Center Αυτοκινήτων. Παράλληλα, θα αναπτυχθούν περισσότερο οι διαθέσιμες εκτάσεις για χρήση car terminal και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2013 ο επιλιμένιος σιδηροδρομικός σταθμός μεταφόρτωσης αυτοκινήτων στο Νέο Ικόνιο, ώστε να είναι δυνατή η μεταφόρτωση αυτοκινήτων από τα πλοία στο τρένο με προορισμό της βαλκανικές χώρες και τις αγορές της υπόλοιπης Ευρώπης.

Εργα

Μέσα στο 2013, ο ΟΛΠ προγραμματίζει ακόμα να ξεκινήσει τα έργα στην Προβλήτα Ηρακλέους, προκειμένου να αποκτήσει υποδομές κατάλληλες για car terminal.

Με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΟΛΠ, μία απέραντη έκταση ρυπογόνων και υποβαθμισμένων περιοχών θα μετατραπεί σε πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης για αυτοκίνητα – εμπορεύματα, των οποίων η μεταφόρτωση δεν θα επιβαρύνει ούτε το λιμάνι ούτε τον αστικό ιστό που περιβάλλει.

Σήμερα, ο ΟΛΠ διαθέτει στο car terminal μία έκταση 190.000 τ.μ. και από τη διοίκησή του το λιμάνι του θεωρείται το μεγαλύτερο στην αγορά της Μεσογείου.

e-go.gr

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις