Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, 11:38

ΝΕΕ: Ακριβή μου… ακτοπλοΐαΜείωση κατά 30% στο μεταφορικό κόστος που αναφέρεται στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις μπορεί να επιτευχθεί υπό την προϋπόθεση της άμεσης λήψης μέτρων τη δέσμη των οποίων και παρουσίασε το ΝΕΕ δια του προέδρου του Γ. Γράτσου μεταξύ των άλλων στο πλαίσιο της τελετής κοπής της πίτας του Επιμελητηρίου χθες στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Τα μέτρα όπως τα απαρίθμησε ο κ. Γράτσος αφορούν:

Την εφαρμογή των κοινοτικών κανονισμών για το κλάδο
Την εναρμόνιση στο καθεστώς επάνδρωσης των πλοίων με βάση τις συνθέσεις ΙΜΟ
Την προσαρμογή στις απαιτήσεις λειτουργίας των πλοίων της διάρκειας ναυτεργατικής απασχόλησης
Την υιοθέτηση της ελαστικής συνεργασία των εταιρειών, ώστε σε συνδυασμό με την κατάργηση της υποχρεωτικότητας των δρομολογίων να εξυπηρετηθούν οι μεταφορικές ανάγκες των νησιών με λιγότερο κόστος.
Την προσαρμογή των ταχυτήτων πλόων και δρομολογίων των πλοίων κατόπιν προειδοποίησης.
Την μείωση του ΦΠΑ στους ναύλους στα επίπεδα του 6,5%.

Σχολιάζοντας τα των επιδοτήσεων των αγόνων γραμμών ο κ. Γράτσος συνέκρινε την ακτοπλοΐα με τα μέσα μεταφοράς στη στεριά (ΟΣΕ και αστικές συγκοινωνίες) αλλά και του μεταφορικού όγκου της ακτοπλοΐας το οποίο όπως τόνισε μόνο αμελητέο δεν είναι, καθώς τα επιβατηγά πλοία εξυπηρετούν 1.566.000 νησιώτες ή το 14,2% του πληθυσμού της χώρας και το 75% των τουριστών που μεταφέρουν.

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις