Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, 03:33

Φόροι ακινήτων «πουλάνε» τα λιμάνια (;)Ούτε Νηρηίδες, ούτε Ποσειδώνες. Όλα τα σενάρια, ακόμη και αυτό της επίσπευσης στον υπέρτατο βαθμό των διαδικασιών για τις ιδιωτικοποιήσεις-παραχωρήσεις των λιμένων, φαίνεται να πέφτει στο τραπέζι ως εκ των λύσεων έναντι του «αδιεξόδου» συγκέντρωσης φορολογικών εσόδων από την κυβέρνηση. Η εξόφθαλμα προφανής «μαύρη τρύπα» από την φορολόγηση των ακινήτων που συζητήθηκε ευρύτατα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας αποτέλεσε μεταξύ των άλλων και την αφορμή για νέο κύκλο συζητήσεων περί των μεθόδων «αποφυγής» νέων μέτρων.

Και μάλιστα έναντι του «κενού» εσόδων που θα σημειωθεί καθώς ήδη φορείς των ιδιοκτητών ακινήτων προειδοποίησαν την κυβέρνηση ότι θα είναι αδύνατη η πληρωμή των φόρων που έχουν επιβληθεί με ότι αυτό συνεπάγεται.

Εκ των πραγμάτων τώρα η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα «πιεστεί» περαιτέρω καθώς είναι προφανές ότι η τρόικα έχει διαμηνύσει ότι δεν θα δεχθεί παρεκκλίσεις και μάλιστα σε περίοδο όπου η ελληνική οικονομία «βαδίζει στην κόψη του ξυραφιού».

Το «εναλλακτικό σενάριο» της περιστολής στο ελάχιστο δυνατό της φοροδιαφυγής εμφανίζεται «αδύναμο» για μία σειρά λόγους, ακόμη και νομοθετικούς, που καθιστούν αδύνατη τη συγκέντρωση εντός εύλογου χρόνου των χρωστούμενων και βεβαιωμένων φόρων πολύ δε περισσότερο των προστίμων που έχουν επιβληθεί καθώς πολλές των περιπτώσεων εκκρεμοδικούν.

 

theseanation.gr

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις