Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, 11:17

[Cruise news] “Αυλαία” για την Calypso!!Η Louis Cruises ανακοίνωσε την πώληση του ανενεργού πλοίου της The Calypso για scrap στην Argo Systems FZE που έχει έδρα το Dubai. Η τιμή πώλησης ανήλθε στα $2.110.000 και μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό πότε θα αναχωρήσει για το τελευταίο του ταξίδι!!
Η ιστορία του πλοίου ξεκινά το 1967 στα ναυπηγεία Italcantieri, νότια της Νάπολης, όταν η ιταλική Navigazion Traghetti Sardi παραλάμβανε το νέο της ακτοπλοϊκό με το όνομα
Canguro Verde για δρομολόγια μεταξύ Γένοβας, Βαρκελώνης, Κάλιαρι και Porto Torres! Το 1974 νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία είναι η ιταλική Societΰ Linee Canguro! Το 1981 πωλείται σε Άραβες, μετονομάζεται σε Durr και ξεκινά δρομολόγια μεταξύ Jeddah και Suez. Το Νοέμβριο του 1982 μια σοβαρή μηχανική βλάβη θα το καθηλώσει για 3 μήνες στα ναυπηγεία της Μάλτας! Ευτυχώς το πλοίο επιστρέφει κανονικά στα δρομολόγια του μέχρι τό 1989. Τότε το πλοίο αγοράστηκε από τη Strintzis Lines που το μετονόμασε Ionian Harmony και το πλοίο πλέον εκτελεί δρομολόγια από Πάτρα για Dubrovnik και Ancona! Τον Οκτώβριο του 1990 ανακοινώθηκε η πώληση του πλοίου στην Thomas Ltd η οποία είχε πρόθεση να το μετονομάσει Sun Fiesta και να το δρομολογήσει στην Καραϊβική! Τελικά, τα σχέδια “ναυάγησαν” και το πλοίο αγοράστηκε από το Αν. Λελάκη που το μετασκευάζει σε κρουαζιερόπλοιο!! Το 1993, ολοκληρωμένο κρουαζιερόπλοιο πλέον, ονομάζεται Regent Jewel κι ανήκει στη Regency Cruises!! Οι κρουαζιέρες τελικά ακυρώνονται και το πλοίο ναυλώνεται στη γερμανική Transocean Tours με τό όνομα που θα είναι και το τελευταίο του, The Calypso!! Το 1998 η Regency Cruises χρεοκοπεί, το πλοίο κατάσχεται και παραμένει παροπλισμένο για 2 χρόνια!! Τον Ιούνιο του 2000, μετά από δημοπρασία, η Louis Cruises αποκτά το πλοίο και διατηρεί το όνομα! Το 2006 ναυλώνεται για 3 χρόνια στη βρετανική Thomson Cruises! Το 2009 επιστρέφει στην εταιρεία και σε διάφορες κρουαζιέρες στο Αιγαίο μέχρι το 2011, οπότε το πλοίο παροπλίζεται οριστικά στην Ελευσίνα!!

SOLstice

Συντάκτης: SOLstice

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις