Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, 10:20

SUPERFAST 12 Ένας κύκλος που όπως όλα δείχνουν μάλλον κλείνει.Ήταν μόλις 4 χρόνια και 6 μέρες πριν, στις 12 Μαρτίου του 2009, όταν το κόκκινο πλοίο ξεκινούσε, για πρώτη φορά, τα δρομολόγια του από τον Πειραιά προς το Ηράκλειο Κρήτης, βάζοντας φωτιά στη Κρήτη. Οι αναχωρήσεις από τον Πειραιά ήταν μεσημεριανές, στις 15:30, και βραδινές από το Ηράκλειο, στις 23:45, ενώ η διάρκεια ταξιδιού έφτανε τις 6 μισή ώρες.
Το φλερτ με τις γραμμές της Κρήτης δεν ήταν νέο. Ήταν η δεύτερη φορά που ο Όμιλος Attica, επιχειρούσε να εισέλθει στην συγκεκριμένη αγορά, αφού πριν από πέντε χρόνια, η BLUE STAR FERRIES, είχε δρομολογήσει το BLUE STAR 1 στη γραμμή Πειραιάς -Χανιά, από την οποία, μετά από την πάροδο αρκετών μηνών αποσύρθηκε. Επέστρεψε όμως στη γραμμή για δεύτερη και τελευταία φορά στις 23 Απριλίου 2010, με το BLUE HORIZON.

Επόμενος σταθμός στη τετράχρονη πορεία του SUPERFAST 12 στα κρητικά νερά είναι η 8η Ιουνίου 2011. Φαίνεται πως η πίεση της ΑΤΤΙΚΑ στην Κρήτη απέδωσε με αποτέλεσμα ANEK LINES και SUPERFAST FERRIES να συμμαχήσουν στις γραμμές Πειραιά-Ηράκλειο και Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα, απέναντι στον Ιταλικό όμιλο GRIMALDI. Έτσι στην πρώτη η ΑΝΕΚ δρομολόγησε το Olympic Champion και η SUPERFAST το SUPERFAST 12, ενώ στη δεύτερη η ΑΝΕΚ δρομολόγησε το HELLENIC SPIRIT και η SUPERFAST FERRIES τα SUPERFAST 6 και SUPERFAST 11.

18 Μαρτίου 2013, στις 16:00 το SUPERFAST 12 περνά από τα φανάρια του λιμανιού του Πειραιά και σφυρίζει τρεις φορές. Προορισμός του το λιμάνι της Πάτρας, όπου από αύριο αναλαμβάνει δράση στη παλιά του γραμμή, Πάτρα -Ηγουμενίτσα -Αγκώνα, δίπλα στο HELLENIC SPIRIT και αργότερα στο αδελφάκι του SUPERFAST 11.
Η δρομολόγηση ενός κόκκινου πλοίου στην Κρήτη ήταν μια διακαής επιθυμία του Περικλή Παναγόπουλου, ιδρυτή του ομίλου ΑΤΤΙΚΑ, η οποία όμως τελικά υλοποιήθηκε επί εποχής MIG και Αντρέα Βγενόπουλου. Μετά την πώληση του SUPERFAST 6, η εταιρεία προχώρησε στην αναδιάταξη του στόλου της με αποτέλεσμα το SUPERFAST 12 να βρεθεί στην Αδριατική, όπου αναμένεται και να παραμείνει, ενώ τα δρομολόγια της Κρήτης θα καλυφθούν από άλλο πλοίο του ομίλου πιθανότατα χρώματος μπλε. Θα πρέπει, ωστόσο, να διευκρινιστεί πως δεν έχουν ανακοινωθεί, μέχρι σήμερα, τα επίσημα και αναμορφωμένα πλάνα του ομίλου για την Κρήτη και την Αγκώνα.
Εμείς ελπίζουμε να ξαναδούμε το κόκκινο πλοίο σύντομα στο μεγάλο λιμάνι, αν όχι σε σταθερά δρομολόγια τουλάχιστον σε αντικατάσταση κάποιου άλλου πλοίου.

 
Για το ARXIPELAGOS, Tritonas

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις