Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, 01:18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΜΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Σχετικά με τη σύγκρουση των δυο φορτηγών πλοίωνΗ σύγκρουση των δυο φορτηγών πλοίων, του «CONSOUTH» με σημαία BARBOUTA ANTIQUA  8.937 d.w.ton και του  «PIRI REIS»  με σημαία COOK ISLAND 13.206 d.w. ton (έτος ναυπήγησης1979) φορτωμένο με λίπασμα, ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής της Μεθώνης, είχε ως αποτέλεσμα την βύθιση του δεύτερου σε λιγότερο από δέκα λεπτά σύμφωνα με πληροφορίες. Υπάρχουν 2 νεκροί, 8 αγνοούμενοι και 7 διασωθέντες ναυτεργάτες.
Το Φ/Γ πλοίο “PIRI REIS» που βυθίστηκε, στις 28 Φλεβάρη του 2013, σύμφωνα με το PARIS MOU επιθεωρήθηκε στην Ραβέννα της Ιταλίας και είχε 15 παρατηρήσεις, που οι περισσότερες αναφέρονται στα πιστοποιητικά ρύπανσης και ασφάλειας.
Η εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι δεν αποκαταστάθηκαν και οδήγησαν σε πρόσκρουση και στην βύθιση του.
Για να μειώνουν το κόστος και να ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα τους, οι εφοπλιστές και το κεφάλαιο, οδηγούν σε εκατόμβες νεκρών. Είναι αδίστακτοι μπροστά στο κέρδος.
Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ως καλός υπηρέτης των εφοπλιστών επιβεβαιώνοντας την ταξική του προσήλωση, υπεράσπισης του κεφαλαίου, μεταφέρει όλες τις ευθύνες στον πλοίαρχο που είναι ο ένας από τους δύο νεκρούς, που έχουν ανασυρθεί.
Είναι υπόθεση των ναυτεργατών, της εργατικής τάξης, των εργαζομένων, να υπερασπίσουν την ζωή τους και την ασφάλειας τους. Να οργανώσουν τις δυνάμεις τους, να αναπτύξουν την ταξική πάλη.
Την 1η του Μάη με απεργία τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, επιθεωρούμε τις δυνάμεις μας, αναπτύσσουμε την ταξική πάλη.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις