Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, 01:01

Συνέντευξη με τον Γιώργο Παλιούρα, της orange cruise hellasΜια ανάσα πριν το Μάιο, η ομάδα του ARXIPELAGOS.COM είχε την ευκαιρία να συναντηθεί μ’ έναν άνθρωπο που γνωρίζει καλά τη κρουαζιέρα στην Ελλάδα, τον κ. Γιώργο Παλιούρα, Γενικό Διευθυντή της ORANGE CRUISES HELLAS.

Η ORANGE CRUISES HELLAS είναι ένας νέος οργανισμός κρουαζιέρας στην Ελλάδα, προερχόμενη από τις ελληνικές εταιρείες Cruisexperts Hellas και Travelway και από τον διεθνή όμιλο κρουαζιέρας Orange Travel Group. Εύκολα λοιπόν μπορεί κανείς να συμπεράνει πως είναι οι … ειδικοί στο τομέα της κρουαζιέρας.
Ο νέος οργανισμός προσφέρει μια ποικιλία επιλογών κρουαζιέρων και προορισμών από συνολικά 16 παγκόσμιες εταιρείες κρουαζιέρας. Μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουμε τις 7ήμερες κρουαζιέρες του Costa Magica από τον Πειραιά προς Μπάρι, Βενετία, Ντουμπρόβνικ, Κέρκυρα, Σαντορίνη και Κατάκολο και τις καλοκαιρινές 7ήμερες κρουαζιέρες του Costa Mediterranea από Κρήτη και Ρόδο προς Σαντορίνη, Κω, Σάμο, Μύκονο και το Ιζμίρ της Τουρκίας και τους ΑγίουςΤόπους (για το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο).

Όπως μας δήλωσε ο κύριος Παλιούρας, στόχος της νέας εταιρείας είναι να αναπτυχθεί περαιτέρω αυτός ο τρόπος διακοπών στην Ελλάδα, καθώς στο εξωτερικό η κρουαζιέρα πετάει με ρυθμούς ανάπτυξης. Για το λόγο αυτό δίνεται η δυνατότητα στους Έλληνες ταξιδιώτες να αναχωρούν από ελληνικά λιμάνια, με τα υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια των μεγαλύτερων εταιρειών της παγκόσμιας κρουαζιέρας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μας με τον κύριο Παλιούρα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε γι’ αυτό τον τρόπο διακοπών, που τρέχει με 8% ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο συνδυασμός ξενοδοχείου –πλοίου και οι πολλές επιλογές δραστηριοτήτων και ψυχαγωγίας μέσα στο πλοίο, είναι τα στοιχεία που κάνουν ξεχωριστή τη κρουαζιέρα από τις υπόλοιπες μορφές διακοπών. Ένας τρόπος διακοπών που πλέον δεν απευθύνεται σε λίγους και εκλεκτούς αλλά και σε επιβάτες μεσαίων εισοδημάτων αφού οι τιμές ενός πακέτου είναι αρκετά ελκυστικές ενώ το επίπεδο υπηρεσιών παραμένει εξαιρετικά υψηλό.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν o κλάδος της παγκόσμιας κρουαζιέρας και του ανταγωνισμού, το μέλλον της, οι κορυφαίοι προορισμοί αλλά και οι νέες αγορές κρουαζιέρας, οι νέες ναυπηγήσεις και η συνεχής και εντυπωσιακή εξέλιξη του στόλου της Κρουαζιέρας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο νεότερο πλοίο της NCL, το NORWEGIAN BREAKAWAY, που παρελήφθη μόλις τον Απρίλιο και ο κύριος Παλιούρας είχε την τύχη να παρευρίσκεται στη παραλαβή του πλοίου από τα ναυπηγεία.
Επίσης, δε θα μπορούσε να λείπει από τη συζήτηση η Ελλάδα και οι Ελληνικοί προορισμοί, οι ευκαιρίες για την Ελληνική αγορά, οι αδυναμίες μας αλλά και ο ανταγωνισμός με την Τουρκία και τα περιθώρια συνεργασίας των δύο χωρών σ’ αυτό τον τομέα.

Τέλος, ο κύριος Παλιούρας μας μίλησε για το πώς δομείται ο όμιλος της CARNIVAL CORPORATION, αλλά και για τα COSTA MAGICA και COSTA MEDITERRANEA, της Costa Cruises, που φέτος ξεκινούν τις κρουαζιέρες τους από τον Πειραιά και Ηράκλειο, αντίστοιχα, και στοχεύει στον Έλληνα ταξιδιώτη.

Για το ARXIPELAGOS.COM

Φώτης Καρλής

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις