Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, 05:03

Αθώωση των στελεχών της ΠΕΝΕΝΑθωώθηκαν σύμφωνα με σχετικά ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, οι συλληφθέντες ναυτεργάτες της ΠΕΝΕΝ, οι οποίοι δικάστηκαν με την διαδικασία του αυτόφωρου για παρακώλυση συγκοινωνιών στο Ε/Γ – Ο/Γ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α». Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η Ένωση: «Ακόμη και ο μάρτυρας κατηγορίας, ο οποίος είναι Λιμενικός και υπηρετεί στην Ραφήνα, δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών επειδή πολύ απλά το πλοίο παρέμεινε στο λιμάνι της Ραφήνας λόγω επίσχεσης εργασίας των μελών του πληρώματος καταστρώματος διεκδικώντας τις δεδουλευμένες αποδοχές τους ενώ τα αυτοκίνητα και οι επιβάτες του «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» πήγαν στον προορισμό τους με πλοίο άλλης εταιρίας την ίδια μέρα το πρωί.

Επίσης η επίσχεση εργασίας των μελών του πληρώματος καταστρώματος σταμάτησε την Πέμπτη 13/6/2013 αφού προηγουμένως η εταιρεία κατέβαλε ένα σημαντικό ποσό από τις καθυστερούμενες δεδουλευμένες αποδοχές τους και συμφωνήθηκε η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η προσπάθεια της τρικομματικής, μνημονιακής κυβέρνησης με την προσωπική παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά σαν βασικό στόχο έχει το χτύπημα των αγώνων και των δίκαιων διεκδικήσεων των Ναυτεργατών, την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων και την νομιμοποίηση της απλήρωτης επί μήνες ναυτικής εργασίας.

Αυτό δεν πρόκειται να περάσει γιατί η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ και όλα τα στελέχη της θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των Ναυτεργατών και για την ανατροπή της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των εφοπλιστών.

Επίσης η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ ευχαριστεί αυτούς που συμπαραστάθηκαν με οποιοδήποτε τρόπο μετά την σύλληψη των στελεχών της και την παραπομπή τους σε δίκη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Σημειώνουμε ότι μάρτυρες υπεράσπισης των στελεχών της ΠΕΝΕΝ ήταν δεκάδες μέλη του πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» καθώς επίσης και ο Πλοίαρχος του ανωτέρω πλοίου.

Την νομική υπεράσπιση των στελεχών της ΠΕΝΕΝ ανέλαβαν οι δικηγόροι Πειραιώς Βρούστης Χρήστος και Κοντοσέας Γεώργιος».

theseanation.gr

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις