Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, 06:44

ΠΕΜΕΝ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ NEL LINESΕκπρόσωποι της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (NEL LINES) στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ στις 4/06/2013, δεσμεύτηκαν παρουσία των 11 ναυτεργατών μελών του πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΘΕΟΦΙΛΟΣ», που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τον Γενάρη του 2013,  να καταβάλλουν δύο μισθούς εντός Ιουνίου και πλήρη εξόφληση τους τέλος Ιουνίου, με την δέσμευση να γίνει μεθόρμιση του πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά στον επισκευαστικό Μόλο της Δραπετσώνας.
Παρά τη συμφωνία και την πραγματοποίηση της μεθόρμισης η Ναυτιλιακή Εταιρεία δεν τήρησε την δέσμευση της, κατέβαλε μόνο ένα μισθό, αντίθετα έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην σίτιση των ναυτεργατών.
Στο πλοίο σιτίζονται επιπλέον και  20 μέλη του πληρώματος του Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου «IONIAN SKY», ενώ στην σύνθεση του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» υπάρχει μόνο ένας μάγειρας, χωρίς βοηθό και κανένα μέλος των γενικών υπηρεσιών.
Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του ΥΝΑ για τα οξυμμένα προβλήματα των ναυτεργατών του Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» που οφείλονται στην μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους και στην ελλιπή εφαρμογή των κανόνων ενδιαίτησης τους.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις