Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, 07:50

Π Ε Σ – Ν Α Τ Θέμα: Επίδομα Αναπηρίας Ναυτικών από Οίκο ΝαύτουΜε βάση το Ν. 4052/12 ο Οίκος Ναύτου (Ο.Ν.) εντάχθηκε στον ΕΟΠΥΥ, όμως παραμένει εκτός ΕΟΠΥΥ το τμήμα του Ο.Ν. που παρέχει επιδόματα προνοιακού χαρακτήρα.

Με βάση, λοιπόν, το άρθρο 7, παράγραφος 2, του Π.Δ. 8/2005 παρέχεται επίδομα «Οίκοι Περίθαλψης» από τον Ο.Ν. σε όσους πάσχουν από ακρωτηριασμό αμφοτέρων των άνω ή κάτω άκρων.

Σύμφωνα με αυτό το άρθρο εξαιρούνται του επιδόματος συνταξιούχοι ναυτεργάτες, που έχουν ακρωτηριασμό του ενός άκρου.

Την ανωτέρω διάταξη θεωρούμε ανάλγητη και παρανοϊκή και ζητούμε να τροποποιηθεί άμεσα με βάση τον νόμο 3232/2004 «Θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις», άρθρο 5, παράγραφος 2, εδάφιο (ε), όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Ν. 4075/12 «Θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ασφαλιστικών Φορέων, Προσαρμογής της νομοθεσίας στην οδηγία 2010/18/ΕΕ», άρθρο 26, παράγραφος 4, όπου αναφέρεται ότι το εν λόγω επίδομα χορηγείται σε όσους έχουν ακρωτηριασμό μόνον του ενός άνω ή κάτω άκρου.

Ζητούμε την αποκατάσταση της ίσης μεταχείρισης των ασφαλισμένων του Οίκου Ναύτου με τους ομοιοπαθείς των άλλων Ασφαλιστικών Ταμείων και να μας ενημερώσετε για τις σχετικές ενέργειές σας.

Ο Πρόεδρος                                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

Βρανάς Γιώργος                                                                                  Σιδηρόπουλος Θανάσης

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις