Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, 02:51

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η καπιταλιστική κρίση εντείνεται σε βάρος της εργατικής τάξης, των εργαζομένων, ταυτόχρονα κλιμακώνεται η επιθετικότητα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, σχεδιάζονται στρατιωτικές επεμβάσεις με επίκεντρο τη Συρία για την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των μονοπωλίων, τον έλεγχο των φυσικών και ενεργειακών πόρων.

Τα προσχήματα περί χρήσης χημικών αερίων χρησιμοποιήθηκαν και στο παρελθόν όπως στο Ιράκ για να δικαιολογήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Η επέμβαση των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θα πυροδοτήσει την εύφλεκτη περιοχή της Α.Μεσογείου, με καταστροφικά αποτελέσματα συνολικά για τους εργαζόμενους. Επιβάλλεται ετοιμότητα και επαγρύπνηση, να απαιτήσουμε καμία  συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς στρατιωτικούς σχεδιασμούς.

Κεφάλαιο – Κυβέρνηση – Ευρωπαϊκή Ένωση – ΔΝΤ, εντείνουν την επίθεση τους στο σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων, προετοιμάζουν μεγαλύτερες ανατροπές, με κατάργηση των ΣΣΕ, απελευθέρωση των απολύσεων, χτύπημα των κύριων συντάξεων με κατάργηση των επικουρικών, πρόσθετες περικοπές σε υγεία, πρόνοια, παιδεία.

Εμπαίζει η κυβέρνηση για την πάταξη της «μαύρης» – ανασφάλιστης εργασίας, για τα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία, για την είσπραξη των φόρων. Δημαγωγούν ασύστολα ότι Ναυτιλία και Τουρισμός είναι η ατμομηχανή της οικονομίας που θα μας βγάλει από την κρίση. Πρωταθλητές αυτοί οι κλάδοι για την συντριβή του συνόλου των εργατικών δικαιωμάτων και για τα σκανδαλώδη προνόμια και την κερδοφορία τους.

Εφοπλιστές – Κυβέρνηση επιδιώκουν με Υπουργική Απόφαση την εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων, καταργώντας το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων, διευρύνοντας την «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, την ανεργία,  δυναμιτίζοντας τις κοινωνικοασφαλιστικές παροχές του ΝΑΤ που μέχρι σήμερα για να καλύψει τις ανάγκες παίρνει κρατική επιδότηση 1 δις ευρώ ετησίως.

Παρά τις δεσμεύσεις των εφοπλιστών δεν έχει πραγματοποιηθεί η  πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των ναυτεργατών στην επιβατηγό ναυτιλία, ενώ πάνω από τρία χρόνια δεν έχουν ανανεωθεί οι ΣΣΕ στα ποντοπόρα πλοία, τα μεσογειακά και τα ακτοπλοϊκά φορτηγά. Συνεχίζεται η εντατικοποίηση της εργασίας και η παραβίαση της Δ.Σ 180 που καθορίζει το χρόνο εργασίας και ανάπαυσης.

Αντίστοιχα με Υπουργικές Αποφάσεις  για τα 6 υπό Ελληνική σημαία πλοία που δρομολογούνται στη γραμμή Πάτρας – Ιταλίας, επιδιώκουν την αποβολή 214 ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα σε σύνολο 500 που εργάζονται, διαμορφώνοντας στο σύνολο των πλοίων που δραστηριοποιούνται στην Αδριατική συνθήκες «εργασιακού μεσαίωνα».

Το επόμενο διάστημα με την ολοκλήρωση της θερινής περιόδου, η ακινητοποίηση της πλειοψηφίας των ακτοπλοϊκών πλοίων θα επιδεινώσει την ήδη εκρηκτική ανεργία που καταγράφεται με 3.852 ναυτεργάτες για τον μήνα Ιούλιο με τα πλασματικά στοιχεία του ΓΕΝΕ.

Οι περικοπές στον ΕΟΠΠΥ και η υπονόμευση του Οίκου Ναύτη, έχει δημιουργήσει τραγική κατάσταση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόνοια, οδηγώντας σε απόγνωση τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν ζητήματα υγείας με το πενιχρό εισόδημα που έχει διαμορφωθεί από την φοροληστεία και τα χαράτσια.

Η έναρξη της νέας χρονιάς στην Ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση πραγματοποιείται με οξυμμένα πρόβλημα από ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή, προγράμματα σπουδών που δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες, ενώ παραμένουν αδιαφανείς οι διαδικασίες και η διαχείριση των κονδυλίων του Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης όπου έχει να γίνει ισολογισμός από το 2003.

Η εργατική τάξη, οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι επιβάλλεται να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά με πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του. Με οργάνωση – συσπείρωση δυνάμεων σε κάθε χώρο δουλειάς, για την αλλαγή του αρνητικού συσχετισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα ενάντια στη σαπίλα του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, απομονώστε τις σειρήνες του «κοινωνικού εταιρισμού», τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Αυταρχισμός – βία – τρομοκρατία, η σιδερένια γροθιά των μονοπωλίων που συντρίβουν τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα.

Απάντηση και διέξοδος, είναι στον οργανωμένο αγώνα, την ταξική πάλη, στην οικοδόμηση της συμμαχίας της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.

 

          Συμμετέχουμε στην Παναττική Σύσκεψη της Γραμματείας ΠΑΜΕ την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2013, στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με θέμα: «Οργάνωση της πάλης απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, μονοπωλίων».

 

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

 

–         ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

–         ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

–         ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

–         ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ

–         ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις