Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, 07:09

Θρίλερ ανοικτά της Εύβοιας – Ρεσάλτο του ΠΝ σε ύποπτο καράβιΣκηνές από επιχειρήσεις νηοψίας στον Κόλπο του Άντεν εκτυλίχτηκαν ανοικτά της Εύβοιας όταν από σήμα που εδόθη στο ΠΝ για ύποπτο φορτηγό πλοίο το οποίο ερχόταν από Λιβύη… πραγματοποιήθηκε έφοδος αποσπάσματος της ΜΥΚ προκειμένου να διαπιστωθεί το φορτίο του.

Πιο συγκεκριμένα το φορτηγό σκάφος Σαλάχ Αλ Ντιμ με σημαία Σιέρα Λεόνε εντοπίστηκε από την φρεγάτα του ΠΝ «Αιγαίο» να πλέει ανοικτά της Ευβοίας.

Στο σκάφος που προερχόταν από τη Λιβύη και πιο συγκεκριμένα από την Βεγγάζη δόθηκε η εντολή από την φρεγάτα του ΠΝ η οποία έσπευσε στο σημείο να σταματήσει προκειμένου να υποστεί νηοψία καθώς υπήρχαν πληροφορίες – ήταν χαρακτηρισμένο από υπηρεσίες ως «ειδικού ενδιαφέροντος»- ότι μετέφερε παράνομο υλικό. Υλικό το οποίο μπορεί να ήταν είτε φορτίο όπλων είτε άλλο «ειδικό υλικό».

Το απόσπασμα της νηοψίας ανέβηκε στο καράβι από ταχύπλοο που έφυγε από τη Φρεγάτα και ερεύνησε σπιθαμή προς σπιθαμή όλο το φορτίο του πλοίου κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της φρεγάτας.

Τελικά μετά τον ενδελεχή έλεγχο δεν βρέθηκε κάτι το επιλήψιμο και το πλοίο συνέχισε την πορεία του προς τη Ρουμανία.
katohika.gr

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις