Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, 06:50

Λαθρέμποροι ναρκωτικών άφησαν πλοίο γεμάτο marijuana να πλέει φλεγόμενο στη Μεσόγειο!Αφού έβαλαν φωτιά σε 30 τόνους ναρκτωτικών -συγκεκριμένα μαριχουάνα-, τα οποία καίγονταν σε θερμοκρασία 1.600 βαθμών Κελσίου και είχαν ως αποτέλεσμα ένα παχύ νέφος γκρι και του λευκού καπνού , οι 9 Σύριοι και Αιγύπτιοι, μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου πήδηξαν στη θάλασσα στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας προτού τους συλλάβουν σκάφη της Ιταλικής “φορολογικής” αστυνομίας.
Η αστυνομία παρακολοθούσε απο κοντά για 3 ημέρες το πλοίο GOLD STAR που έφερε σημαία Τανζανίας προτού επέμβουν δια αέρος και θαλάσσης
Ακομα και αν οι λαθρέμποροι προσπάθησαν να καταστρέψουν αποδεικτικά στοιχεία,καίγοντας οπως αναφέρθηκε πάνω τα ναρκώτικα , η προσπάθεια απέτυχε.


Έκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως κάτι τέτοιο δεν είχαν ξαναδεί στο σώμα εδώ και 30 χρόνια .Ανέφερε χαρακτηριστικά.«Ήταν πολύ παράξενη η όλη συμπεριφορά και προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς τους έκανε να το πράξουν.”
Το πλοίο συνέχισε να πλέει ακυβέρνητο για τέσσερις ώρες πριν η αστυνομία καταφέρει να επιβιβαστεί και αρχίσει η προσπάθει για την κατάσβεση της φωτιάς.
“Η φωτιά έκαιγε για 24 ώρες μεχρι να τεθεί σε πλήρη ελεγχο.Είχαν τοποθετήσει τα ναρκωτικά στους χώρους ενδιαίτησης και στις καμπίνες στο πίσω μέρος του πλοίου ,αφήνοντας μάλιστα τα αμπάρια ανοιχτά” δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.


Μέχρι τη στιγμή που η φωτιά σβήστηκε εντελώς, καταστρέφοντας την πρύμνη του πλοίου,μόνο ένα μικρό μέρος των 30 τόνων παρέμεινε άθικτο. “Αυτά που ανακτήθηκαν ήταν μόνο ένα μικρό μέρος, αλλά ακόμη και αυτ’α μετράται σε ενα χώρο διαστάσεων περίπου 4x2x1,5 μετρων (περίπου 12 κυβ.μέτρα)”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
“Οι αξιωματικοί που επιβιβάστηκαν στο πλοίο χρειάστηκαν να φορούν μάσκες αερίων για αντιμετωπίσουν τις αναθυμιάσεις”, πρόσθεσε.

(c) REUTERS/Armed Forces of Malta Press Office

Μάλιστα χαριτολογώντας τους είπε “Και τώρα θα πρέπει να μείνετε μακριά από ειδικά εκπαιδευμένα

Για το Αρχιπέλαγος

Πέτρος Ψαρράς

 

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις