Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, 11:41

Osado Maru , το νέο πλοίο της GOLDEN STAR FERRIESΕπιβεβαιώνονται οι φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό στο ναυτιλιακό κόσμο για αγορά δεύτερου επιβατηγού πλοίου απο τους Ανδριώτες αδερφούς Στεφάνου και την εταιρεία του Golden Star Ferries για να διπλώσουν το ιστορικό Superferry II στη γραμμή ΡαφήναΑνδρόςΤήνοςΜύκονος. Πρόκειται για ενα Ιαπωνικό σκαρί, το OSADO MARU.
Κατασκευάστηκε το 1988 στα ναυπηγεία Kanda Zosensho KK- Kawajiri. Οι διαστάσεις του ειναι 131,9 μέτρα 21 πλάτος και βύθισμα 5,19. Μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει ειναι 22,5 κόμβοι ενώ η υπηρεσιακή του είναι 20. Έχει 2 μηχανές Pielstick 9PC2-6L-400 των 13,500 ίππων. Οι τωρινές μεταφορικές ικανότητες του πλοίου είναι 1525 επιβάτες και 190 Ι.Χ. ή 30 φορτηγά με 50 Ι.Χ. .
Αναφέρουμε την έκφραση τωρινές γιατί δε γνωρίζουμε τις άλλαγες -ειδικότερα στον αριθμό των επιβατών- που θα γίνουν με τις εργασίες που θα γίνουν στο πλοίο κυρίως σε ναυπηγείο της Κίνας και ίσως κάποιες στην Ελλάδα.
Με όσα ακούγονται απο την αγορά η συνολική επένδυση των Ανδριωτών εφοπλιστών θα είναι γύρω στα 14 εκατομμύρια δολλάρια. Το πλοίο θα ελευθερωθεί απο τα δρομολογία που το έχει η νυν εταιρεία του SADO KISEN CAR FERRY όταν και αυτή με τη σειρά της παραλάβει το νεότευκτο της πλοίο.
Το Οsado Maru θα αποτελέσει πραγματικό κόσμημα στη γραμμή της Α-Τ-Μ αφού θα την αναβαθμίσει αίσθητα . Η ακριβής χρονική περίοδος που το πλοίο θα εισέλθει στη γραμμή παραμένει άγνωστη,αφού άλλοι αναφέρουν πως το πλοίο θα είναι ετοιμό για το καλοκαίρι το 2014 ενω άλλοι λένε για αρχές του 2015 .

Για το arxipelagos.com

Πετρος Ψαρράς

 

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις