Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, 09:17

ΠΕΜΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/11/2013Στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν τα ναυτεργατικά σωματεία έγινε εκτίμηση του απεργιακού αγώνα στις 6 Νοέμβρη και η ανάγκη συνέχισης της δράσης με πολύμορφες κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, της ΣΣΕ, της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας, δικαιώματα που θέλουν να τσακίσουν  κεφάλαιο – κυβέρνηση – Ε.Ε – ΔΝΤ.

Καταδικάστηκε το νομοσχέδιο – τερατούργημα «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» που προωθεί η κυβέρνηση, με πρόσχημα το «Πλοίο Ασφαλείας» αυξάνει  κατασταλτικά και απεργοσπαστικά μέτρα, σε βάρος της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, καταργεί τις ΣΣΕ και ανατρέπει τις οργανικές συνθέσεις στα τουριστικά ημερόπλοια και σκάφη αναψυχής, διευρύνεται η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, η ανεργία, με τα εργασιακά «γκέτο», υπονομεύεται η ασφάλεια και η ανθρώπινη ζωή για ναυτεργάτες, επιβαίνοντες, με τις «πλωτές βόμβες».

Στο νομοσχέδιο καταργούνται ο Οίκος Ναύτη και το ΓΕΝΕ, συγχωνεύονται και δημιουργείται ενιαίος φορέας (Ο.Ν.Ν.Ε), στοχεύοντας στην παραπέρα υπονόμευση τους σε βάρος των ναυτεργατών.

Την ίδια περίοδο το εφοπλιστικό κεφάλαιο με βάση τα στοιχεία της GOLDEN DESTINY, για νέες ναυπηγήσεις στο 9μηνο του 2013, έχουν παραγγείλει 226 πλοία συνολικής αξίας άνω των 11 δις δολάρια, ενώ για την ίδια περίοδο το 2012 οι παραγγελίες ήταν για 89 πλοία.

Καταδικάστηκε το σχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης  για το 2014, η κατάσταση θα χειροτερεύσει σε βάρος της εργατικής –  λαϊκής οικογένειας, με πρόσθετη φοροεπιδρομή, με   μείωση της επιδότησης  κατά 2,1 δις ευρώ στη κοινωνική ασφάλιση, (1,8 δις στα ασφαλιστικά ταμεία και κατά 300 εκατ. για τον ΕΟΠΠΥ), περικοπές για τα Νοσοκομεία κατά 32%, στα Φάρμακα κατά 15%, και συνολικά στην Υγεία κατά 19,7%.

Συνεχίζουμε με πολύμορφες παρεμβάσεις μέσα και έξω από τα πλοία για την ενημέρωση και την αγωνιστική ετοιμότητα των ναυτεργατών, την ανάγκη συνέχισης των αγώνων.

Μαζί με την Επιτροπή  Άνεργων Ναυτεργατών άλλες επιτροπές ανέργων και τις λαϊκές επιτροπές,   να σχεδιάσουμε και να αναλάβουμε παρεμβάσεις ενάντια στη κατάργηση των ΣΣΕ, στις απολύσεις, στην απλήρωτη εργασία, στα προγράμματα ανεργίας, ενάντια στην  υπονόμευση  της Υγείας, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και προστασίας. Να αναλάβουμε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για ανέργους, για δωρεάν στέγαση και σίτιση τους στην Εστία Ναυτικών, για τους πλειστηριασμούς σπιτιών, τις διακοπές ρεύματος, στους οργανισμούς συγκοινωνιών που τους επιβάλουν πρόστιμο για τα εισιτήρια.

Σε αυτές τις συνθήκες  βασικό καθήκον για τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους αποτελεί η οργάνωση και η συμμετοχή στα σωματεία, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να ανατραπεί ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα, να αποδυναμωθούν οι δυνάμεις του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού που αποτελούν πλειοψηφία σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΝΟ.

Για ένα κίνημα οργανωμένο, ταξικά προσανατολισμένο, που θα είναι  ικανό να απαντήσει στην ολομέτωπη  επίθεση, που θα έχει ξεκαθαρίσει ότι τα συμφέροντα των εργαζομένων συγκρούονται με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, με στόχους που καθορίζουν αποκλειστικά και υπηρετούν ολόπλευρα τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

 

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις

error: Content is protected !!