Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, 02:32

ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ. “ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ”Η Β’ Γενική Συνέλευση του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2013, συζήτησε  τις εξελίξεις που διαμορφώνονται από  την βαθιά και παρατεταμένη καπιταλιστική κρίση, την συγχρονισμένη επίθεση, που δέχεται η εργατική τάξη από το κεφάλαιο, την  κυβέρνηση, την Ε.Ε, το ΔΝΤ και τους άλλους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς υπηρέτες τους.

Στο στόχαστρο έχουν βάλει την κατάργηση των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με διατήρηση του νόμου 2687/53, όρος 8, διευρύνεται το καθεστώς της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας.

Με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και την θεωρία των «δυο άκρων», θωρακίζεται το αστικό κράτος από τον φόβο του λαϊκού κινήματος.

Ο κρατικός προϋπολογισμός 2014 αναδεικνύει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για να επιταχύνει τις διαθρωτικές αλλαγές που αυτές οδηγούν σε νέες ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Όσοι πιστεύουν ή ελπίζουν ότι η μνημονική πολιτική φθάνει στο τέλος της «πλανώνται πλάνην οικτράν». Από 1 Γενάρη του 2014 ο προϋπολογισμός κάθε χώρας θα ελέγχεται από την Ε.Ε, τα μνημόνια θα είναι διαρκείας σε όλες τις χώρες τις Ε.Ε.

Στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκέμβρη, οι ταξικές δυνάμεις θα αναδείξουν για άλλη μια φορά την ανάγκη για τον εκδημοκρατισμό του Ναυτεργατικού Συνδικαλιστικού κινήματος και της ναυτεργατικής νομοθεσίας. Αυτό πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε ναυτεργάτη ότι μέσα από την οργανωμένη πάλη σε ταξική κατεύθυνση θα ανατραπεί ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Καταδικάζουμε το νομοσχέδιο – τερατούργημα «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις», που προωθεί η κυβέρνηση, με πρόσχημα το «Πλοίο Ασφαλείας» αυξάνει  κατασταλτικά και απεργοσπαστικά μέτρα, σε βάρος της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, που καταργεί τις ΣΣΕ και ανατρέπει τις οργανικές συνθέσεις στα τουριστικά ημερόπλοια και σκάφη αναψυχής, διευρύνεται η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, η ανεργία, με τα εργασιακά «γκέτο», που υπονομεύεται η ασφάλεια και η ανθρώπινη ζωή για ναυτεργάτες, επιβαίνοντες, με τις «πλωτές βόμβες».

Στο νομοσχέδιο καταργούνται ο Οίκος Ναύτη και το ΓΕΝΕ, συγχωνεύονται και δημιουργείται ενιαίος φορέας (Ο.Ν.Ν.Ε.), στοχεύοντας στην παραπέρα υπονόμευση τους σε βάρος των ναυτεργατών.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, σε οργάνωση, συσπείρωση δυνάμεων, να αντιμετωπίσουμε  την βία, την καταστολή και τις καταδικαστικές αποφάσεις  των δικαστηρίων σε βάρος συνδικαλιστών, με ακόμα πιο δυναμικούς, μαζικούς αγώνες, να δυναμώσει η συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχής αγροτιάς.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά στον δρόμο της ταξικής πάλης, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την αλλαγή του αρνητικού συσχετισμού δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα σε  σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του που μας κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε.

Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, να εκτιμήσει και να αποφασίσει για απεργιακές κινητοποιήσεις, καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές ενώσεις να οργανώσουν την αντίσταση και τους απεργιακούς αγώνες.

Πειραιάς, 29/11/2013

Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης

ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις